Tack för din tid i Malmö FF, Fouad Bachirou!

Publicerad 26 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF har accepterat ett bud från Nottingham Forest FC på Fouad Bachirou. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Den 30-årige centrala mittfältaren Fouad Bachirou föddes i Frankrike och fick sin fotbollsutbildning i Paris Saint-Germain FC:s akademi. Efter spel i Greenock Morton FC i Skottland och Östersunds FK kom han till Malmö FF i januari 2018.

Under sin tid i MFF-tröjan har han varit en viktig kugge på mittfältet och hjälpte bland annat föreningen till dubbla gruppspel och sextondelsfinaler i UEFA Europa League.

Fouad Bachirou spelade sammanlagt 102 tävlingsmatcher i Malmö FF. Vi tackar honom för hans insatser och önskar honom lycka till i den framtida karriären!

Daniel Andersson, sportchef:

– Ända sedan Fouad kom till oss har han varit en viktig spelare som bidragit med många fina insatser. Vi är många som minns bortamatchen mot Besiktas där han var dominant och i princip felfri. Men vi känner oss väl rustade på innermittfältet, både med rutinerade spelare och några yngre som väntar på chansen. När Fouad samtidigt ville ha en ny utmaning ville vi inte stå i vägen.

Fouad Bachirou:

– Min tid i Malmö FF har varit fantastisk och det känns lite vemodigt att lämna klubben, speciellt det här konstiga året när vi har spelat utan supportrarna. Efter sex år i Sverige känns det som ett naturligt steg för mig att pröva på spel i England när möjligheten dök upp. Det är rätt ögonblick att kliva ur min komfortzon lite grand även om jag har trivts ypperligt i Malmö FF och här i staden.

– Jag vill tacka supportrarna för deras kärlek och hoppas de såg att jag alltid gav mitt yttersta på planen. Sist men inte minst ett tack till alla ledare, lagkamrater och alla andra som jobbar i klubben. Jag kommer att följa laget och hoppas att jag får möjlighet att gratulera till ligatiteln senare i år.

huvudpartners

officiella partners