Tack för din tid i Malmö FF, Dusan Melichárek!

Publicerad 06 december 2020 i Herr,Nyheter

Den tjeckiske målvakten Dusan Melichárek lämnar Malmö FF när hans kontrakt går ut vid årsskiftet.

Dusan Melichárek kom till Malmö FF för första gången i mars 2008. Under hans första sejour i MFF spelade Dusan Melicharek 24 allsvenska matcher och var en del av laget som vann SM-guld 2010. Han vaktade också målet i de sex kvalmatcherna till UEFA Champions League sommaren 2011.

Inför säsongen 2019 återvände Dusan Melichárek till MFF efter att ha tillbringat sju år i hemlandet Tjeckien, där han spelade 143 matcher i högsta divisionen för 1. FC Slovácko och FC Zbrojovka Brno.

Guldsäsongen 2020 blev 37-åringens sista i den himmelsblå tröjan och Malmö FF tackar därmed Dusan för hans insatser och önskar honom lycka till framöver.

Daniel Andersson, sportchef

– Dusan har alltid varit en lojal lagspelare i Malmö FF under två perioder. Det kan vara svårt när man inte spelar speciellt mycket, men han har alltid varit där och stöttat laget och sina målvaktskollegor. Han har varit en bidragande orsak till målvakternas prestationer med sitt sparrande på träning och sin stöttning utanför planen.

Dusan Melichárek

– Jag har haft sex fantastiska år i Malmö FF och jag har verkligen älskat tiden i klubben. Jag har fått vara med om mycket och lärt känna många härliga lagkamrater under min tid här. MFF kommer alltid vara en stor del av min fotbollskarriär och jag önskar det bästa både till klubben och alla supportrar.

huvudpartners

officiella partners