Tack för din tid i Malmö FF, Ben Rosen!

Publicerad 19 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Efter drygt sex år i Malmö FF lämnar ansvarige fystränaren Ben Rosen föreningen för nya uppdrag i FC Köpenhamn.

Ben Rosen anslöt till Malmö FF från Southampton FC i januari 2014 och blev snabbt en viktig pusselbit i dåvarande tränaren Åge Hareides ledarstab. Under sin tid i MFF har Ben Rosen varit en konstant del i staben och har bland annat varit med om tre SM-guld och sett klubben spela gruppspel i såväl UEFA Champions League som UEFA Europa League.

Parallellt med sitt MFF-uppdrag har Ben Rosen även arbetat som fystränare i det danska landslaget.

Ben Rosen kommer fortsatt att vara verksam i Malmö FF fram till den 28 augusti då hans uppdrag i FC Köpenhamn tar vid.

Malmö FF tackar Ben för hans insatser för föreningen och önskar honom lycka till i framtiden!

Daniel Andersson, sportchef

– Ben har varit en nyckelfigur i vår ledarstab och en viktig del i vår framgång de sex åren som han har varit här. På det sättet är det tråkigt att han lämnar. Samtidigt vill Ben testa på en ny utmaning, så vi får hitta vägar framåt utan honom framöver. Arbetet med att hitta en ersättare är påbörjat.

Ben Rosen

– Min tid i Malmö FF har gett mig mer än vad jag någonsin kunnat drömma om. Jag kom hit som 23-åring, till ett helt nytt land, och sex år senare kan jag säga att det överträffade alla mina förväntningar. Jag har varit med om otroliga upplevelser, jobbat med flera duktiga huvudtränare och sett klubben bli ännu mer professionell och hela tiden ligga i framkant.

– Som allt i livet varar inget för evigt. Det är dags för mig att gå vidare och jag känner att det är rätt tid att testa något nytt. Jag har älskat att arbeta i Malmö FF och jag älskar denna staden som har blivit mitt hem. Jag uppskattar verkligen allt stöd jag har fått från klubben, staden och supportrarna sedan min första dag här. Det kommer jag att sakna oerhört mycket.

huvudpartners

officiella partners