Tack för din tid i Malmö FF, Arnór Traustason!

Publicerad 16 mars 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF och den amerikanska MLS-klubben New England Revolution är överens om en övergång för Arnór Traustason. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Arnór Traustason, född den 30 april 1993, inledde sin seniorkarriär i Keflavík hemma på Island innan flyttlasset gick vidare till IFK Norrköping. I Norrköping blev han svensk mästare 2015 och därefter gick han vidare till spel i SK Rapid Wien i Österrike och AEK i Grekland.

Islänningen kom till MFF inför säsongen 2018 på ett fyraårskontrakt. Under sin tid i MFF-tröjan har han varit en viktig del av lagbygget och hjälpte bland annat föreningen till fjolårets SM-guld och till dubbla gruppspel och sextondelsfinaler i UEFA Europa League. Sammanlagt noterades han för 125 matcher och 17 mål i Malmö FF.

Några av hans mest minnesvärda fullträffar var viktiga utjämningen mot CFR Cluj i kvalet till UEFA Champions League, kvitteringen i det som slutade med 4-1-seger mot Hammarby IF i Allsvenskan 2019 och inte minst avgörande 1-0 borta mot FC Köpenhamn i UEFA Europa League (som dock kom att registreras som självmål).

Arnór Traustason har även spelat 36 landskamper för Island och ingick i landslagstruppen till EM 2016 och VM 2018.

Malmö FF tackar Arnór Traustason för hans insatser och önskar honom all lycka i den fortsatta karriären!

Daniel Andersson, sportchef:

– Arnór är en toppenkille och vi har haft en fin tid tillsammans de här tre åren. Förutom sina kvaliteter på planen blev han snabbt en del av föreningen och tog till sig allt vad det innebär att representera Malmö FF. Trots att han emellanåt haft lite otur med skador har han varit en viktig spelare som bidragit till våra framgångar i Europa och till SM-guldet i fjol.

Arnór Traustason:

– Det är med blandade känslor som jag tar farväl av klubben, staden och supportrarna. Här i Malmö vill vi vinna varje match och mitt mål när jag kom hit var att vinna. Vi har gjort det bra i Europa och till slut fick jag ett SM-guld även om jag hade velat vara ännu mer delaktig förra året.

– Det har varit fantastiskt att spela framför MFF:s supportrar. När man går in på Stadion och hör sången får man gåshud. Supportrarna är saknade och jag hoppas för allas skull att de får komma in detta året. Om energin är på väg att ta slut ger de alltid en extra push.

– Jag och min fru kom till Malmö för tre år sedan och nu är vi tre som lämnar. Vårt barn föddes här, har gått i förskolan och lärt sig svenska. Då knyter man ett speciellt band till Malmö som stad och jag kommer alltid minnas denna perioden i mitt liv med glädje.

ARNÓRs avskedshälsning

huvudpartners

officiella partners