Tack för din tid i Malmö FF, Andreas Vindheim!

Publicerad 21 maj 2019 i Nyheter

Malmö FF har kommit överens med den tjeckiska klubben AC Sparta Prag om en övergång för Andreas Vindheim. Övergången träder i kraft i samband med det allsvenska sommaruppehållet.

Andreas Vindheim kom till Malmö FF från SK Brann år 2015. Under sin tid i MFF har Andreas Vindheim haft stor del i föreningens framgångar med bland annat två SM-guld och gruppspel i både Champions League och Europa League.

Under säsongen 2018 var Andreas Vindheim en viktig kugge i laget som avancerade till sextondelsfinal i Europa League, inte minst genom två viktiga mål mot Besiktas JK och Sarpsborg 08.

Efter fyra år, 102 matcher och fem mål i MFF-tröjan lämnar nu högerbacken för nya utmaningar i Sparta Prag. Malmö FF tackar Andreas Vindheim för hans insatser för föreningen och önskar honom stort lycka till framöver!

Daniel Andersson, sportchef

– Andreas kom till oss för lite drygt fyra år sedan och har hela tiden utvecklats som spelare. Han har alltid varit lojal och satt laget i första hand. De senaste åren har han tagit stora kliv i sin utveckling och var bland annat en starkt bidragande orsak till att vi gick vidare från gruppspelet i Europa förra året. 

– Vi känner att han har gjort det väldigt bra under sin tid här i MFF och nu när han har chansen att gå vidare vill vi inte stå i hans väg. 

Andreas Vindheim

– Det har vært 4 fantastiske år i klubben. Har fått minner for livet og opplevelser jeg sent vil glemme. 2 SM gull og spesielt Europa eventyrene setter jeg høyt. Det er blandete følelser akkurat nå, men jeg er utrolig stolt og takknemlig for at jeg har fått representere en så flott forening som Malmö FF. Så vil jeg takke alle mine lagkamerater, trenerstabb, alle som jobber i MFF og en stor takk til supporterne. 

– Takk for alt. Håper vi sees igjen! Framåt Malmö!

huvudpartners

officiella partners