Tack för din tid i Malmö FF, Andreas Georgson!

Publicerad 09 september 2019 i Nyheter

Efter 14 år i Malmö FF har Andreas Georgson bestämt sig att fortsätta tränarkarriären i engelska Brentford FC.

Andreas Georgson tog klivet till A-lagets tränarstab inför säsongen 2018 med särskilt ansvar för att främja övergången från ungdomslag till A-trupp. Han arbetade tidigare med MFF:s ungdomsverksamhet under tolv års tid och hade då flera olika ansvarsområden och befattningar.

Han har de senaste två säsongerna haft rollen som assisterande tränare och har således funnits med i staben runt både Magnus Pehrsson och Uwe Rösler. Parallellt har Andreas även haft ansvar för Malmö FF:s U21-lag.

Efter totalt 14 år i föreningen har Andreas Georgson nu bestämt sig för att gå vidare i tränarkarriären. Han lämnar sitt arbete som assisterande tränare i Malmö FF efter årets allsvenska säsong för att istället anta en roll som assisterande tränare i engelska Championship-klubben Brentford FC.

Andreas Georgson:

– Jag har varit anställd i Malmö FF i 14 fantastiska år. Jag kommer för alltid att vara tacksam för och minnas dessa år i MFF med värme. Tacksam för alla kollegor, spelare och supportrar jag fått kämpa tillsammans med för att varje år se till att vi fortsätter att vara Sveriges finaste och mest framgångsrika förening. En förening att känna stolthet över såväl på plan som utanför. 

Daniel Andersson, Sportchef:

– Andreas är extremt skicklig och har gjort väldigt mycket för vår ungdomsverksamhet. Han fick ta klivet upp i A-lagets tränarstab och har gjort det jättebra, han har verkligen visat framfötterna och att han är en duktig tränare och instruktör. Nu har han fått en möjlighet att röra på sig och valt att ta den. Det är så klart tråkigt att mista Andreas men samtidigt är vi glada över att han fått möjlighet att ta det här steget.

huvudpartners

officiella partners