Supporterinfo inför PSG – MFF ’UPPDATERAD’

Publicerad 14 september 2015 i Nyheter

**UPPDATERAD:

Fransk polis har nu sagt okej och det kommer att bli en gemensam marsch till arenan! Marschen går ifrån Porte de Saint-Cloud som är en stor rondell som ligger 500 meter ifrån arenan. Samling 19.15, marschen börjar gå 19.30.

Fransk polis har meddelat att MFF-supportrarna ska vara vid ingången senast klockan 20.00. Annars kan de inte garantera att alla hinner in i tid.
**

På tisdag inleds årets Champions League-gruppspel och för MFF:s del innebär det bortamatch mot Paris Saint-Germain på Parc des Princes. Som vanligt kommer Åge Hareide ha 18 spelare till sitt förfogande men MFF-tränaren och spelarna kommer även att vara uppbackade av över 2000 MFF-supportrar som kommer färga arenan himmelsblå. För att underlätta våra supportrars vistelse i Paris vill vi ge er följande information:

Karta över arenaområdet.

För er med vouchers eller bokningsnummer:
När vi sålde biljetter till vår klacksektion gjorde vi det via våra biljettluckor på Swedbank Stadion men vi gav även möjligheten för folk utanför Malmö, att via ticnetombud, köpa vouchers som sedan byts in mot riktiga biljetter i Paris.

Vi vet även att där är folk som bokat vouchers men inte hämta ut dem och därmed bara har ett bokningsnummer. Vi har alla dessa namnen på en lista och kommer att hjälpa er att få ut biljetter.

Ni som har vouchers och bokningsnummer måste hämta ut era biljetter vid bortasektionen mellan klockan 16.00 – 18.00 på matchdagen. Därefter har vi inte möjlighet att hjälpa er.

Det kommer att finnas två yttre avspärrningar utanför bortasektionen. En som börjar redan ute på gatan Rue du Commandant Guilbaud (titta på kartan och notera den gråa avspärrningen där den blå linjen går igenom). Alla med riktiga matchbiljetter eller vouchers kan gå igenom den första avspärrningen – dock inte ni med endast bokningsnummer. Utanför denna avspärrning kommer vi att ha personal som hjälper er med endast bokningsnummer. Ni uppger ert nummer så springer vår personal och hämtar biljetter till er.

För er med vouchers så fortsätter ni igenom den första avspärrningen på gatan Rue du Commandant Guilbaud fram till ingång V (Visitor). Där kommer vi att ha en liten biljettlucka där ni kan byta in era vouchers mot riktiga matchbiljetter.

Notera att detta måste ske någon gång mellan klockan 16.00 – 18.00 på matchdagen. Försök att göra detta så tidigt som möjligt och kom inte i sista sekund. Hjälp oss att hjälpa er.

Samlingspub:

Det kommer inte att finnas någon specifik samlingspub men den franska polisen rekommenderar alla att sätta sig på de olika pubarna och restaurangerna söder om arenan. 500 meter ifrån arenan finns en stor rondell (Porte de Saint-Cloud) och runt den finns det en hel del restauranger och pubar.  Dessutom är det lätt att ta sig till detta område via tunnelbana (linje 9, stationen: Porte de Saint-Cloud).

Ta hand om varandra

Tänk på att ni representerar Malmö FF och MFF-familjen. Våra supportrar har ett väldigt gott rykte ute i Europa och vi hoppas att detta goda rykte ska fortsätta och bli ännu bättre.

Tänk även på att ta hand om varandra. Vandra inte runt ensamma i stan i MFF-kläder utan anslut er till resten av MFF-familjen och upplev gemenskapen.

Transport till arenan

Tidigare sa den franska polisen nej till en gemensam marsch till arenan men har nu ändrat sig och gett sitt godkännande. Marschen kommer att utgå ifrån Porte de Saint-Cloud. Samling 19.15 och marschen går 19.30.

Det finns bra tunnelbansförbindelser. Stationen Porte de Saint-Cloud är den närmsta stationen och den når ni via linje 9.

Ingång till Parc des Princes

Vi har blivit tilldelade sektionerna 101, 102, 301 och 302 som ni når via ingång V (Visitor) och ingången ligger på gatan Rue du Commandant Guilbaud. Utanför insläppet kommer den franska polisen att visitera alla besökare.

Det kommer inte att säljas några biljetter vid Parc des Princes. Varken av oss eller PSG.

Alla MFF-supportar, oavsett om ni har biljetter till nedre eller övre etage, kommer att gå in igenom samma ingång till arenan, ingång V. Uppdelningen mellan de olika etagen sker innanför insläppet.

Biljetterna till det nedre etaget (sektion 101 och 102) är laxfärgade och biljetterna till de övre etaget (sektion 301 och 302) är blå.

Annars är det precis som vanligt: en klacksektion där alla kommer att stå upp och ingen stolsplacering gäller.

Ingång V (till bortasupportrarna) öppnar 17.45 på matchdagen och fransk polis har meddelat att MFF-supportrarna måste vara på plats senast 20.00. De kan inte garantera att folk som kommer senare än 20.00 kommer in i tid.

Bussparkering

Det finns ett mindre friidrottssområde utanför arenan som på matchdagar används som bussparkering där det får plats med 10 bussar. Vår SLO, Pierre Nordberg, har talat med alla de bussvärdar vars bussar som kommer att stå på dessa platser. Bussarna måste vara parkerade på området senast klockan 17.00 för att få någon plats.

Parkering för bilar

Det är begränsat med parkeringsplatser i anslutning till Parc des Princes. Tänk därför på att komma till arenaområdet i god tid för att hinna hitta en parkeringsplats.

Under matchen

Det kommer inte att vara tillåtet med trumma eller megafon. Man får inte heller ta med tejp in på arenan.

Flaggor är tillåtna men flaggpinnen får inte vara längre än 120 centimeter och måste vara i plast (VP-rör). Flaggorna får endast innehåll MFF:s klubbemblem eller vara i olika färgfält i klubben färger alternativt Skåneflaggor. Flaggor med andra motiv är inte tillåtet.

PSG och fransk polis kräver att alla banderoller måste anmälas på förhand. 

Nu är det däremot försent att skicka in nya/fler banderoller.

Varje läktargruppering får endast ta med sig en gruppbanderoll.

Inga banderoller får hängas på sidorna av våra sektioner. Endast på de banderollytor som finns.

Det kommer att finnas polisiär närvaro inne på vår sektion. 

Till vänster av vår sektion kommer det att finnas ett stort nät som skiljer bortasektionen ifrån hemmapubliken. Till höger av vår sektion kommer det att stå publikvärdar och poliser.

För er som sitter på andra sektioner är bortaläktare:

fransk polis och PSG påminner om att ni ska notera att dessa sektioner främst är för hemmapubliken och att MFF-supportrar som sitter här ska ha det i åtanke.

Efter matchen

Det kan bli så att vår publik får stanna kvar på sin sektion upp till 30 minuter i väntan på att övrig publik ska lämna området.

Efter matchen kommer MFF Supports bussar som ska ut till flygplatsen att få poliseskort.

Frågor?
Kontakta vår Supporter Liaison Officer (SLO) Pierre Nordberg, +46 702 19 37 43.

Se nu till att föra ett jädra liv inne på arenan!

Framåt Malmö!

huvudpartners

officiella partners