Succéturneringen Malmö Trophy tillbaka i sommar

Publicerad 22 februari 2024 i Nyheter,Ungdom

Den andra upplagan av ungdomsturneringen Malmö Trophy är tillbaka i sommar. Den 7-9 juni avgörs matcherna och bland flera namnkunniga klubbar märks Real Madrid, Arsenal FC, AZ och Olympique Lyon.

Biljetter

Helgbiljett: 149 kr
Dagsbiljett: 79 kr
Fritt inträde upp till 15 år.

Om turneringen

Malmö FF:s ungdomsakademi är ännu en gång utsedd till Sveriges bästa och har som enda förening tilldelats högsta möjliga betyg, sju stjärnor, i certifieringen från Svensk Elitfotboll. 

För att ytterligare stärka Malmö FF ungdomsverksamhet startades i fjol turneringen Malmö Trophy. Målet med turneringen var att skapa världens bästa turnering för Flickor och Pojkar 15 så att våra ungdomar tidigt får chansen att, på hemmaplan och inför vår publik, mäta sina krafter på allra högsta nivå. 

– Efter förra årets fina turnering känns det både naturligt och spännande att arrangera en ny upplaga av Malmö Trophy.  Vi har ännu en gång lyckats samla ett fantastiskt startfält som kommer ha fina förutsättningar att bjuda på en ny fotbollsfest! Jag ser väldigt mycket fram emot sommarens Malmö Trophy, säger Per Ågren, sportchef i MFF Ungdom.  

Malmö FF:s Livia Tapper i F15-finalen mellan Malmö FF och Oslo NFF i Malmö Trophy 2023.
Publik under P15-finalen mellan Sevilla och Dinamo Zagreb i Malmö Trophy den 4 juni 2023 i Malmö.

Turneringen – som arrangeras i samarbete med den rutinerade turneringsarrangören We love football – samlade omedelbart flera av Europas största klubbar och till den andra upplagan har startfältet vässats ytterligare. 

Från fredagen den 7 juni till finaldagen den 9 juni kommer klubbar som Real Madrid, Arsenal FC, Sporting Club och Lyon att slåss om den ärorika Malmö Trophy-titeln. Turneringen innehåller tio lag på vardera flick- och pojksidan.

Malmö Trophy avgörs på Stadionområdet med finaler på Malmö Stadion och sannolikheten är hög att några av framtidens största fotbollsstjärnor kommer att kunna beskådas i Malmö redan i sommar. 

– Vi kan konstatera att förra årets succé ger oss riktigt goda förutsättningar för årets upplaga av Malmö Trophy.  
Ett riktigt starkt och spännande startfält för den som vill se framtidens fotbollsstjärnor här på hemmaplan i Malmö, säger Riki Simic, turneringsansvarig på We Love Football. 

Deltagande lag, flickor 15

Olympique Lyon, Frankrike
Arsenal FC, England
AZ Alkmaar, Nederländerna
FC Spartak Trnava, Slovaken
Malmö FF, Sverige
Sparta Prag, Tjeckien
Lyn Fotball, Norge
Ålborg BK, Danmark
Breidablik, Island
HJK, Finland

Deltagande lag, pojkar 15

Malmö FF, Sverige
Real Madrid, Spanien
Sporting club de Portugal, Portugal
NK Dinamo Zagreb, Kroatien
PAOK FC, Grekland
Legião FC, Brasilien
Jamaica National Team, Jamaica
Lyngby BK, Danmark
IF Brommapojkarna, Sverige
B93, Danmark

huvudpartners

officiella partners