18PontusjanssonFörsvarare

Personlig information

Födelsedatum: 1991-02-13
Nationalitet: Sverige
Längd: 194 cm
Vikt: 86 kg

Pontus Janssons nära relation till Malmö FF inleddes i de tidiga tonåren som supporter på Malmö Stadions norra läktare. Som 15-årig anfallare började han också bära den himmelsblå tröjan på planen, efter att ha lämnat moderklubben Arlövs BI för spel i MFF.

Vid 17 års ålder skrev han sitt första A-lagskontrakt med Malmö FF och den 14 september 2009 skedde den allsvenska debuten då han i den 78:e minuten bytte av Edward Ofere i en 2–1-seger mot Djurgården på Stockholms Stadion. Våren 2010 skolades han om till mittback och var samma år bidragande till Malmö FF:s 16:e SM-guld på herrsidan.

Efter sammanlagt 128 tävlingsmatcher, sju mål och ytterligare ett SM-guld flyttade Pontus Jansson sommaren 2014 till italienska Torino FC.

Där inledde han en framgångsrik utlandskarriär som utöver spel i Serie A också förde honom till Leeds United och närmast Brentford FC. Under sin tid i Brentford blev han historisk när han som lagkapten var med och förde upp klubben i Premier League för första gången.

Han återvände till MFF sommaren 2023 och kunde några månader senare fira föreningens 23:e SM-guld efter att ha stängt igen bakåt i seriefinalen mot IF Elfsborg.

huvudpartners

officiella partners