Sommarfotbollen är igång!

Publicerad 28 juni 2024 i Nyheter,Ungdom

Solen sken när sommarfotbollen och sommarakademin kickade igång i Malmö, Bjärred och Ljungby.

Populariteten för Malmö FF:s sommarfotboll fortsätter att vara stor. Barn och ungdomar från åldrarna 8 till 15 får ta del av en meningsfull fotbollsvecka under ledning av professionella tränare från MFF.

– Det är fullproppat precis som det brukar vara, säger Joakim Järpell administrativ koordinator för ungdomsverksamheten hos Malmö FF.

Utöver tre sommarakademier för killar och tjejer födda 2012, 2013 och 2014 på stadionområdet arrangerar MFF även sommarfotboll med hjälp av samarbetsklubbar på ytterligare sex orter i Skåne (Bjärred, Åhus, Vellinge, Ystad, Tomellila, Skanör och Falsterbo) samt i Ljungby i Småland. 

– Det är jätteviktigt för vårt varumärke och för Malmö FF att vidga sig. Att så många killar och tjejer runt om, både i stan, i området men också i hela Skåne får chansen att träna med ett upplägg som har gjorts av MFF-tränare. Att de får chansen att spela och träna i en Malmö FF-tröja, det tycker jag är det allra bästa med sommarfotbollen, säger Joakim Järpell.

Det är framförallt Adam Ånhammar, som är tränare för pojkar födda 2011 och 2012 hos Malmö FF, som har lagt upp träningsupplägget för både sommarakademin och sommarfotbollen. Det gör att alla barn får samma träningsupplägg som Malmö FF:s lag till vardags tränar efter. 

Den här veckan startade sommarakademin på stadionområdet med flickor och pojkar födda 2013 i strålande solsken och redan förra veckan drog sommarfotbollen igång i såväl Bjärred som Ljungby. 

– Det känns som allt har flutit på bra, det måste jag säga. Per Ågren (sportchef ungdom), var på plats i Bjärred stora delar av tiden och i Ljungby hade vi tät kontakt med de ansvarig. Det har gått jättebra och denna veckan här på stadionområdet har börjat bra och med fint väder så det skadar inte heller, säger Joakim Järpell. 

huvudpartners

officiella partners