Sommaren med MFF – toppstrid på två fronter och Malmö Trophy

Publicerad 04 juni 2024 i Dam,Herr,Nyheter,Ungdom

Herrlaget har gått på semester, men i och kring Eleda stadion rullar verksamheten på för fullt under juni. Damlaget slåss i toppen av Elitettan och om bara några dagar kommer Real Madrid på besök under Malmö Trophy.

Förra sommaren var Dinamo Zagreb P15-finalen i Malmö Trophy.

Malmö Trophy

För att ytterligare stärka Malmö FF:s ungdomsverksamhet startades i fjol turneringen Malmö Trophy. Målet med turneringen var att skapa världens bästa turnering för Flickor och Pojkar 15 så att våra ungdomar tidigt får chansen att, på hemmaplan och inför vår publik, mäta sina krafter på allra högsta nivå.

Från fredagen den 7 juni till finaldagen den 9 juni kommer Malmö FF slåss med klubbar som Real Madrid, Arsenal FC, Sporting Club och Lyon om den ärorika Malmö Trophy-titeln. Turneringen innehåller tio lag på vardera flick- och pojksidan.

Malmö Trophy avgörs på Stadionområdet med finaler på Malmö Stadion och sannolikheten är hög att några av framtidens största fotbollsstjärnor kommer att kunna beskådas i Malmö redan i sommar. 

Helgbiljett: 149 kr
Dagbiljett: 79 kr
(helgbiljetten eller dagbiljett för 8 juni gäller även på damlagets match mot Örebro SK)
Fritt inträde upp till 15 år.

Här hittar du spelschemat.
Samtliga matcher sänds på malmotrophyplay.se.

Som aktiv abonnent i MFF Play har du möjlighet att få fri access till samtliga matcher i Malmö Trophy. För fri access till samtliga matcher: Skicka senast 20.00 torsdag 6 juni ett mejl med ”Malmö Trophy Play” i ämnesraden till info@mff.se.

Sanna Kullberg och Ema Paljevic firar ett av målen under segermatchen mot IFK Sundsvall. Under juni finns det flera chanser till nytt segerjubel.

Damlaget

Efter några dagars välförtjänt ledighet återsamlas damlaget och gör sig redo för en återstart av Elitettan. Efter en trevande start har laget börjat hitta rätt och befinner sig just nu på kvalplats upp till Damallsvenskan. Under juni står fyra matcher på schemat, tre av dem spelas på hemmaplan.

8 JUNI 14.00: Malmö FF – Örebro SK, Eleda stadion
15 JUNI 14.00: Gamla Uppsala SK – Malmö FF, Lötens IP
19 JUNI, 19.00: Malmö FF – Jitex BK, Malmö Stadion
29 JUNI, 15.00: Malmö FF – Alingsås IS, Malmö Stadion

Malmö FF:s herrlag gick på sommarledighet som serieledare. Hemma på Eleda Stadion har det blivit sex segrar av sex möjliga.

Herrlaget

Efter att spelarna deltog i ”Laget för alla” under söndagen gick de på semester. För flera av spelarna väntar landslagsspel, bland annat ska Sergio Peña och Derek Cornelius spela Copa America med Peru respektive Kanada. De spelare som inte är upptagna av landslagsspel samlas igen den 17 juni och åker iväg på ett kortare träningsläger på Öland. Under de fyra dagarna på den avlånga ön spelas inga träningsmatcher, men en vecka senare är det dags för att möta Lyngby på bortaplan. Så här ser schemat ut fram till återstarten av allsvenskan:

17–20 juni: Träningsläger på Öland.
21–22 juni: Ledigt.
23–27 juni: Träningsdagar i Malmö
28 juni: Träningsmatch mot Lyngby på bortaplan.
29–30 juni: Ledigt.
1–3 juli: Träningsdagar i Malmö.
4 juli: Ledigt.
5–6 juli: Träningsdagar i Malmö.
7 juli: Allsvensk match mot Halmstads BK på Eleda Stadion.

huvudpartners

officiella partners