Skadeuppdatering för Malmö FF:s herrlag

Publicerad 24 mars 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF:s ansvarige fysioterapeut, Jesper Robertsson, ger en uppdatering kring skadeläget i herrtruppen.

OSCAR LEWICKI

Oscar är från och med den här veckan tillbaka i full träning.

JONAS KNUDSEN

Jonas gick in i lagträning i början av veckan. Han kommer nu att gå igenom samma faser som Ola, vilket inledningsvis betyder lagträning utan kontakt. Allt fungerar väl och det är glädjande att se Jonas delaktig.

DAVID EDVARDSSON

David har haft besvär med överbelastning och smärtor i vaderna. Vi har tagit ett medicinskt beslut att han kommer genomföra en operation. Den görs på fredagen och sedan väntar ett par månaders rehabilitering. Han kommer därmed missa den första delen av Allsvenskan, men vi bedömer att det är rätt beslut för att på längre sikt få honom besvärsfri.

Jo Inge Berget

”Jib” gick av matchen i söndags med en överansträngning i baksida lår. Ingen muskulär skada. Han kör lättare rehab den här veckan och beräknas vara tillgänglig igen i nästa vecka

Sebastian Nanasi

”Sebbe” fick en smäll mot låret i matchen mot Djurgården. Han har inte blivit tillräckligt bra för att åka iväg med landslaget. Vi kommer jobba med honom under veckan och räknar med att ha honom tillgänglig igen på måndag.

Lasse Nielsen

Lasse fick en smäll mot ryggen i söndagens match. Inget allvarligt, men vi avlastar honom den här veckan och han beräknas vara tillgänglig igen på måndag.

Erdal Rakip

Erdal åkte till landslaget som planerat i måndags, men blev dessvärre sjuk. I samråd med honom och hans landslag har vi beslutat att han ska kurera sig på hemmaplan. Han kommer inte träna under torsdagen, men är redan bättre och vi räknar med att ha honom tillbaka på måndag.

huvudpartners

officiella partners