Simon Kroon skickade U21 vidare till semifinal

Publicerad 18 oktober 2012

Malmö FFs U21 tog under gårdagen emot Djurgårdens IF på Malmö Stadion. En fotbollsmatch som aldrig riktigt kom upp i tempo men där MFF slutligen stog som vinnare trots att man onödigt bjudit in DIF i matchen

När MFF i förra veckan tog emot Syrianska gjorde man det med en startuppställning innehållande nio A-lagsspelare där bortalaget blev utspelat och knappt fick låna bollen.

Inför matchen mot regerande U21-mästarna, Djurgårdens IF, gjorde MFF en förändring i startuppställning jämfört med matchen mot Syrianska och plockade in Dardan Rexhepi i anfallet brevid Alexander Nilsson.

Matchen bjöd inte på någon större fotbollsunderhållning. Båda lagen tycktes ha svårt att spela på Malmö Stadions något slitna höstmatta och satsade istället på att slå längre bollar istället för att spela längst marken.

Malmö FF tog ledningen i den 43:e matchminuten då Simon Kroon tog bollen från egen planhalva och sprang zick-zack mellan Djurgårdens mittfält och backlinje. När hela publiken på Malmö Stadion skrek ”Passa bollen” passade Simon Kroon på att lura bort ännu en försvarare innan han fri med målvakten sköt in bollen i mål.

I den andra halvleken åkte Djurgården på en målchansutvisning och många trodde att matchen var avgjorde. Istället kvitterade bortalaget efter ett snyggt instick bakom MFF:s backlinje där Sasa Matic såg till att blåsa nytt liv i matchen med sitt 1-1.

Simon Kroon ville dock annorlunda och i den 83:e minuten tog han återigen bollen ifrån egen planhalva men denna gången fick han till ett hårt och placerat skott utanför straffområdet som gick direkt i mål. 2-1 till MFF som även blev slutresultatet.

MFFs U21 är nu vidare till semifinal precis som U17 och U19.
Vilken annan klubb i Sverige kan skryta med det?

MFF:s startuppställning