Sergio Peña skriver på för Malmö FF

Publicerad 04 augusti 2021 i Herr,Nyheter

MFF är glada att presentera Sergio Peña som nyförvärv till föreningen. Den peruanske landslagsmittfältaren har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF till och med 2024.

Malmö FF:s nyförvärv hämtas från Nederländerna där Sergio Peña tillbringat sina senaste två år i Eredivisie-laget FC Emmen. Nu väntar spel i den himmelsblå tröjan för den peruanske landslagsmittfältaren som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2024.

Peña är född och uppvuxen i sydamerikanska huvudstaden Lima och inledde där karriären i Perus mest framgångsrika klubb Alianza Lima. Som 18-åring flyttade han sedan vidare till Europa för att utvecklas i spanska Granada CF. Under sommaren startade Sergio samtliga matcher för sitt Peru under Copa América där laget tog sig till semifinal men föll med uddamålet mot Brasilien. Under hela turneringen kamperade han på det centrala mittfältet ihop med den tidigare MFF:aren Yoshimar Yotún.

Malmö FF arbetar för att få Sergio Peña spelklar till hemmamatchen mot IFK Göteborg i Allsvenskan, 14 augusti.

Daniel Andersson, Sportchef

– Sergio är en spelskicklig mittfältare som är väldigt trygg med bollen. Han har en fin passningsfot och gjorde ett jättefint mästerskap nu i somras för Peru.

– Han har erfarenhet av att spela och prestera på hög nivå och har under de senaste åren i sin karriär varit en framstående spelare i de klubbar han representerat. En generellt sett väldigt bra fotbollsspelare som har sina främsta kvalitéer i passningsspelet.

Sergio Peña

– Jag är glad över att få möjligheten att representera en klubb som Malmö FF. Min vän Yoshi Yotún har berättat mycket om Malmö FF, om staden och supportrarna. Jag såg flera av lagets matcher när han spelade här. Nu längtar jag till jag själv får kliva ut här och spela.

– Jag ser möjligheter här, MFF är ett bra lag med stora ambitioner. Här kan jag utvecklas. Jag skulle säga att jag har många kvalitéer som fotbollsspelare. Jag har en stor rörlighet ute på planen och är trygg med bollen.

– Jag vill bidra med allt jag kan och jag vill vinna titlar med MFF, det är min inställning just nu.

huvudpartners

officiella partners