Seger mot IK Rössö i Båstad

Publicerad 18 mars 2023 i Dam,Nyheter

Träningslägret avslutades med en 2–1-seger mot elitettanlaget IK Rössö.

Anna Plantin öppnade målskyttet mot IK Rössö.

MÅLSKYTTAR

Malmö FF:  Anna Plantin (64′), Linnea Svensson (83′)
IK Rössö: Stella Ullberg (90′)

LAGUPPSTÄLLNING

Linnéa Hagberg
Elin Björklund, Linnea Svensson, Beatrice Närhi, Madeleine Hejde
Petronella Winblad, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Melina Skarström, Sarah Mellouk, Malin Gunnarsson

Ersättare:  Julia Cavander, Agnes Mårtensson, Rebecka Holm, Anna Plantin, Tilde Wahligren

Maxim Khalil efter matchen:

– Det är otroligt kul att se att vi får utdelning direkt på våra hörnvarianter som vi tränat på här uppe i Båstad. Den är väldigt svår att stoppa, även om man vet om var den ska komma innan så är det svårt att försvara sig i de lägena. Vi kunde dessutom gjort ett hörnmål till med lite flyt. Sen har vi ju spelare som kan slå fantastiska bollar in så kul att vi fick betalt direkt.

– Jag tyckte vår motståndare idag hade väldigt mycket tyngd, ett väldigt rakt spelsätt med snabba explosiva spelare. Men jag tycker vi hanterar det bra och vi skapar numerära överlägen ute på planen som gör att vi spelar oss ur situationer på ett skickligt sätt. I den första halvleken så var vi lite slarviga sista tredjedelen. I den andra så blev vi betydligt snabbare och rappare och får dem att flytta sig väldigt mycket i deras positionsförsvar vilket gör att de inte orkar när vi väl kommer igång och trillar boll.

– Vi pratade ju innan matchen att vi ville testa och se hur vi levererar under stress och press och jag tycker vi hanterar det bra. En viktig del i den här matchen var att se hur spelarna agerar när de tvingas ta egna initiativ ute på plan och lösa svåra situationer. Men jag tycker vi är kreativa och hittar lösningar, både genom korta passningar på fötter centralt, men också längre diagonala bollar.

huvudpartners

officiella partners