Publicerad 17 februari 2024 i Herr,Nyheter

Två hörnmål gav seger när Svenska cupens gruppspel inleddes på Eleda Stadion.

Stryger Larsen gjorde sitt första mål i MFF på hörna i 93:e minuten

Nyckelhändelser

1′ Avspark på ett soligt Eleda Stadion.

4′ Ribbträff för MFF efter en rörig situation i motståndarnas straffområde.

5′ Pontus Jansson nickar hårt från distans på hörna men bollen går strax utanför stolpen.

26′ Isaac Kiese Thelin avslutar från mycket nära håll men målvakten är tätt framför och står i vägen.

35′ Johan Dahlin står för ett fint ingripande när han tippar ett hårt och välriktat skott till hörna.

44′ Busanello med ett skott som går precis utanför.

45′ Botheim vänder bort en försvarare och avlossar ett skott som går strax ovanför ribban.

64′ MÅL! Sergio Peña möter en hörna perfekt med pannan och ger MFF ledningen.

67′ Rosengren vinner boll högt upp och Jörgensen får fint skottläge. Skottet går dock utanför.

68′ Isaac Kiese Thelin tar emot bollen i straffområdet, vänder upp men skjuter direkt på målvakten.

89′ Nytt bra läge för Isaac Kiese Thelin men återigen blockeras skottet.

90+3′ MÅL! Stryger Larsen gör sitt första mål för MFF när han nickar in en hörna på tilläggstid.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Jag var väldigt missnöjd med vad vi gjorde i första halvlek. Sen har jag förtåelse för att det kan vara så. Vi möter en hungrig motståndare som ser den här matchen som något väldigt roligt. Jag tycker inte vi hanterade det på ett bra sätt. Vi såg ut att tycka det var jobbigt. Vi gav dem för mycket tid. Det var ingen som tog ”ownership” i försvarsspelet.

– Vi försökte komma till bukt med det i andra halvlek. Jag är klart mer tillfreds med arbetsinsatsen och att vi ger dem mindre tid med bollen. Vi försvarar vårt mål bra. Men vårt eget spel är för långsamt och statiskt för att vi ska vara nöjda. Det ligger mycket på oss själva. Vi kan använda det som en väckarklocka. Men det är fortfarande tidigt på säsongen. Saker och ting ser sämre ut. Det är väldigt många saker som vi behöver göra bättre när vi tar oss an den här typen av matcher.