Sebastian Nanasi lånas ut till Kalmar FF

Publicerad 20 juli 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF är överens med Kalmar FF om ett lån för Sebastian Nanasi. Låneavtalet sträcker sig året ut.

Sebastian Nanasi anslöt till Malmö FF som 16-åring 2018. Han etablerade sig snabbt i MFF:s P19-lag som en framstående spelare innan han 2020 belönades med ett A-kontrakt med föreningen. 

I samband med A-kontraktet lånades Sebastian Nanasi ut till Varbergs BoIS FC där han gjorde sex fina framträdanden i Allsvenskan innan han kom tillbaka till MFF med starkt självförtroende. Under fjolårssäsongen medverkade mittfältaren frekvent i MFF:s matchtrupp. 

Fotbollsåret 2021 innehöll flera milstolpar för 20-åringen som inte bara gjorde karriärens första allsvenska mål utan även debuterade i UEFA Champions League. I hemmamatchen mot Juventus FC blev det ett inhopp i sista kvarten och när regerande CL-mästaren Chelsea FC kom till Malmö fick Sebastian Nanasi chansen från start. 

Nu lånas mittfältaren ut till Kalmar FF under resterande delen av säsongen. Vi önskar Sebastian stort lycka till under lånet!

Andreas Georgson 

–  Säsongen hittills har inte blivit som vi eller Sebastian hoppats på men han är en spelare med stor potential som vi tror mycket på.

–  Efter diskussioner med Kalmar FF är vi säkra på att han kommer få en viktig roll för dem i höst och vi tror att det kommer hjälpa honom att ta sista steget mot att bli en viktig spelare i MFF:s A-trupp nästa säsong

huvudpartners

officiella partners