Sead Haksabanovic klar för Malmö FF

Publicerad 26 juni 2024 i Herr,Nyheter

Malmö FF välkomnar Sead Haksabanovic till föreningen. Den montenegrinska landslagsmittfältaren köps loss från Celtic FC och har skrivit på ett fyraårskontrakt med MFF. 

Sead Haksabanovic.

SPELARFAKTA


Födelsedatum: 1999-04-05
Kontraktslängd: 4 år
Tidigare klubbar: Halmstads BK, West Ham United, Malaga FC (lån), IFK Norrköping, Rubin Kazan, Djurgårdens IF (lån), Celtic FC, Stoke City FC (lån).
Tröjnummer: 29

Sead Haksabanovic.

Sead Haksabanovic föddes i Hyltebruk och debuterade 15 år gammal i Allsvenskan för Halmstads BK. I och med det blev han klubbens yngste debutant genom tiderna. Säsongen därpå fick Haksabanovic sitt definitiva genombrott i Superettan då han som 16-åring svarade för 15 poäng på 30 matcher och var en bidragande orsak till Halmstads återtåg till Allsvenskan. 

Efter succésäsongen kallades han till landslagsspel för Montenegro och debuterade mot Armenien i VM-kvalet 2017. Sammanlagt står han noterad för 33 landskamper och ett mål i landslagströjan. 

Det blev bara en halv allsvensk säsong med HBK innan Premier League-klubben West Ham värvade Haksabanovic. Han debuterade för Londonklubben i 3–0-segern mot Bolton Wanderers i Ligacupen. Året därpå vände Haksabanovic hem till Sverige och IFK Norrköping där han snabbt blev en publikfavorit och totalt blev det 65 matcher och 13 mål. Sommaren 2021 köptes han av Rubin Kazan i ryska Premier League. 

Utöver spel i Norrköping har han även en framgångsrik lånesejour i Djurgårdens IF bakom sig, innan han sommaren 2022 skrev på för Celtic FC. I Skottland deltog han i 40 matcher under sin debutsäsong och var med och vann den inhemska trippeln. Han noterades dessutom för speltid i samtliga sex gruppspelsmatcher i Champions League varav två från start. 

Sead Haksabanovic kommer att bära tröja nummer 29 och är spelklar till hemmamatchen mot Halmstads BK den 7 juli. 

Vi hälsar Sead varmt välkommen till Malmö FF! 

Daniel Andersson, sportchef

– Sead är en väldigt duktig spelare som kan spela på många offensiva positioner. Han har haft det lite motigt på sistone och är nu väldigt sugen på att spela för oss och visa vad han kan. Trots sin relativt unga ålder har han internationell erfarenhet av spel på högsta nivå från många olika länder och ligor.

– Han har spetsegenskaper för att avgöra matcher, samtidigt som han är en spelare som arbetar hårt för laget. Vi tror Sead kommer passa bra in i lagbygget

Sead Haksabanovic

– Det är såklart kul att komma hit och skriva på för en klubb som Malmö FF, för mig är Malmö störst i Sverige och i Norden. Vi har haft en bra dialog och när MFF drog sina planer de har för mig så klickade det direkt mellan oss. Jag känner att det är här jag vill vara och jag ser fram emot att få komma ut framför supportrarna och visa upp min fotboll.

– Fotbollsmässigt är jag en hårt jobbande spelare som även har egenskaper till att avgöra en match på egen hand. Jag har tittat mycket på Malmö FF och det ska bli spännande att få vara en del av den här truppen. Sättet laget spelar på tror jag kommer passa mig på ett väldigt bra sätt.

– Efter åren utomlands har jag lärt mig mycket utanför planen. Hur man kan vara en bra ambassadör och en god ledare. Trots att jag är ganska ung känner jag ändå att jag har ett stort ansvar eftersom jag varit omkring i världen och lärt mig ganska mycket. När det gäller spelet på plan har jag insett att ingenting kommer gratis. Hur bra fotbollsspelare du än är, om du inte jobbar eller pushar laget kommer man ingenstans. Det handlar om att ta hjälp av medspelare och lagkamrater som finns där för att göra mig bättre.

huvudpartners

officiella partners