Se toppmatchen i P19 Allsvenskan på MFF Play

Publicerad 24 juni 2024 i Nyheter,Ungdom

Malmö FF skuggar BK Häcken i P19 Allsvenskan. På tisdagen spelar laget sin sista match innan sommaruppehållet när Djurgårdens IF besöker Uppåkravallen. En match som sänds på MFF Play med avsparkstid 14:00.

Jubel under Ligacupfinalen mot Brommapojkarna

MATCHINFORMATION

Malmö FF – Djurgårdens IF
Tisdag 25 juni 14:00
Uppåkravallen

Matchen sänds på MFF Play. Teckna abonnemang här.

Max Westerberg inför matchen:

– Skönt att komma ifrån en seger i Sundsvall, det var en lång resa. Alla vinster är värda tre poäng, men på något sätt blir det lite extra när man reser så långt och dessutom hade vi lite strul längs vägen. Det kräver lite extra av alla. Starkt av killarna att komma tillbaka efter en tuff förlust mot BP och dessutom ett tidigt underläge i Sundsvall. Och så är det alltid fint med ett sent avgörande mål, såklart.

– Det var mycket i den förlusten (1–5 mot BP) som var problematisk. Två av våra tre förluster i Allsvenskan har vi förlorat stort. Det har varit relativt långt mellan gångerna, det positiva i den kråksången, men nu har det hänt en gång för mycket och det har vi varit tydliga med mot grabbarna. Ur ett Europaperspektiv, som vi fick uppleva förra året, spelar det ingen roll om det inträffar få gånger. Vi förlorade en av två matcher mot HJK och det blev avgörande. Vår målskillnad i Allsvenskan, där vi tyvärr är i ett läge där vi inte kan räkna målskillnad som en extrapoäng, är en annan aspekt.

– Överlag har vi ändå gjort en fullt godkänd vår. Vi har spelat 21 tävlingsmatcher och vunnit 16 av dessa. Vi vann Ligacupen och är vidare i DM och har i många avseende satt oss i en position där vi kan vara med och tävla om mästerskapet.

– Det blir jättekul att komma tillbaka till Uppåkravallen, det har blivit den hemmaplan vi hoppades det skulle bli. Mycket tack vare Uppåkra och den organisationen som finns kring matcherna. Vi känner oss trygga där och vet att det kommer bli en fin inramning som vi varit bortskämda med tidigare.

huvudpartners

officiella partners