Sarah Mellouk lånas ut i inledningen av säsongen

Publicerad 27 december 2023 i Dam,Nyheter

Sara Mellouk lånas ut till Umeåklubben Team ThorenGruppen FF i sex månader. Anledningen är att mittfältaren ska fullborda sin polisutbildning.  

Sara Mellouk kommer inleda säsongen 2024 på lån i division 1-klubben Team ThorenGruppen FF. Lånet sträcker sig över sex månader, från 10 januari – 14 juli, då mittfältaren ska slutföra sin polisutbildning.

– Aspiranttiden, som är det sista man gör, är en stor del av polisutbildningen och jag fick min placering i Umeå. Det ska bli jättekul att få komma ut och känna på polisyrket lite mer på riktigt och inte bara i skolbänken. Samtidigt är vi mitt i en resa med MFF där jag inte vill missa en enda sekund. Men det här blev en perfekt lösning, säger Sarah.

Under året blev det 21 mål på 20 matcher i division 1 för Sarah som fått sköta stora delar av studierna från distans.

– Utbildningen är ju uppe i Umeå så jag har fått åka upp dit ett par gånger under året när det krävts.

Team ThorenGruppen FF slutade tvåa i division 1 norra under året och var länge med och fajtades om en direktplats till Elitettan.

– I och med att vi inte spelar i samma serie så blir det inte en konkurrent till oss på det sättet. Det hade inte varit aktuellt annars förstås. Jag är jätteglad för att Malmö FF förstått min situation och att vi hittat den här lösningen.  

Sportchef Daniel Andersson ser fram emot att få tillbaka mittfältaren till hösten när Elitettan ska avgöras.

– När vi tog hit Sarah visste om situationen med hennes utbildning och anpassade oss till det förra året. Nu kommer aspiranten som hon måste slutföra på plats och vi glada att vi kunnat hitta den här lösningen så att hon kan hålla formen. Vi ser fram emot att ha henne tillbaka i sommar då hon fortsatt kan bidra med sina offensiva spets.

Samtidigt är Sarah Mellouk är övertygad om att hon kommer tillbaka till ett lag som gjort en bra vår som nykomling i Elitettan.

– Vi har en jättefin trupp som spetsats till här under vintern så det kommer bli riktigt bra. Vi går för femte raka seriesegern, det finns inget annat. Så för mig blir det väl lagom att komma hem när allt ska avgöras, skrattar Sarah.

huvudpartners

officiella partners