Sagt efter matchen

Publicerad 25 maj 2007

Sören Åkeby, Patrik Johansson och Christian Järdler efter cupmatchen i Landskrona, som alltså BoIS vann med 2-1. Inte nog med att MFF återigen misslyckades i Svenska cupen, tre nya skador tillkom och låg bakom alla bytena. Värst var det för Christian Järdler, som fick en farlig spark på exakt samma ställe i ansiktet som han skadade ifjol.

– Vår första halvlek är alldeles för tam, vi tror vi möter ett lag som ligger i division fem. Den första halvleken ska inte kunna existera bland de här professionella fotbollsspelarna. Vi safeade istället för att vara aggressiva, vi föll hem istället för att gå upp, sa Sören Åkeby, mycket missnöjd med lagets första halvlek – men desto mer positiv till den andra:
– Vi blir bättre i andra, då vi har konstant tryck på Landskrona, får en reducering och har några småchanser. Men det är inte tilläckligt bra från vår sida idag.

Landskrona BoIS tränare – och MFF:s före detta assisterande tränare – Patrik Johansson var förstås både lättad och nöjd efter att hans lag äntligen fick vinna efter en tung period i Superettan:
– Vi gick in i den här matchen med lite andra förutsättningar än i våra två senaste i serien mot Falkenberg och Bunkeflo. Då har det varit vi som ska stå för grannlåten, vi som ska vinna. Kommer man in snett i matchen är det svårt att starta om, det känner vi igen.

– Vi utnyttjar situationen som blir i första halvlek bra – men det är små marginaler den här gången också. I andra sätter MFF högre fart på bollen och får bra tryck på oss, men har ändå lite svårt att komma fram i de riktigt fria lägena.

– Han var tre meter offside. Och visst skulle vi haft straff.
Sören var, liksom gissningsvis stora delar av publikens MFF-anhängare, missnöjd med åtminstone två av domarens beslut och säker på sin sak: Nezirovac var offside när han fick lyftningen in bakom MFF:s höga backlinje, Johan Andersson blev nertryckt på väg upp mot bollen i utmärkt nickläge alldeles framför mål slutet av andra halvlek

– Strålande! En lugn spelare med boll, på samma sätt som Anders Andersson; blir inte orolig och ger laget trygghet, kommenterade Sören Åkeby Jon Inge Höilands insats som mittback, och hade gott att säga även om Guillermo Molins 90 minuter på topp:
– Gische gjorde en fantastiskt bra B-lagsmatch senast och var värd den här chansen nu när Edward Ofere inte var i spelbart skick. Han är en ung spelare med en stor ambition – som kan slå över i lite övermod ibland.

Alla MFF:s tre byten i matchen föranleddes dessvärre av skador. Först ut Christian Järdler i 27 minuten och man trodde inte det var sant: Christian gick för att nicka en boll, Karl Corneliusson satsade på samma boll med en vådligt hög spark och smällen såg riktigt otäck ut. Järdler blev liggande en stund för att med huvudet i händerna lämna plan. Han försökte någon minut igen, men tvingades ge upp och bli ersatt av Yksel Osmanovski.
– Jag var lite yr först, men det blev bättre så jag ville prova igen. Men det dunkade i huvudet varje steg jag tog, sa Christian Järdler efter matchen.

Osannolikt oturligt nog tog smällen igen på okbenet i höger sida av ansiktet, det vill säga där Raoul Kouakous skalle törnade in i den våldsamma kollision för ett drygt år sedan som i princip spolierade Järdlers säsong. Hur illa det är ställt denna gången återstår att se, men förhoppningsvis har ”lagningen” med titanplattor från förra gången inte tagit skada.
– Jag har ingen riktig tur, det har jag inte, konstaterade Christian lakoniskt, inte bara med själva skadan i åtanke utan förstås också det faktum att olyckan var framme när han väl fick chans att visa vad han går för i match.

Två minuter in i andra halvlek tvingades Behrang Safari gå ut med stramande lårbaksida, och i 58:e minuten ersatte Johan Andersson Jonatan Johansson, vars bleka insats i matchen fick sin förklaring i en tidig lårkaka.

/Tobias Christoffersson