Sagt efter matchen

Publicerad 10 april 2008

Det blev 1-1 också en tredje gång för MFF efter årets andra allsvenska hemmamatch mot Elfsborg, vars tränare Magnus Haglund efteråt förklarade sig nöjd med resultatet. Roland Nilsson lät nöjd med MFF:s andra halvlek, och målskytten Guillermo Molins var förstås nöjd med att ha gjort sitt första allsvenska mål!

13 299 åskådare på Malmö Stadion fick se gästerna Elfsborg komma in bäst i matchen, och även ta ledningen efter 18 minuters spel. En knapp kvart senare kvitterade MFF genom Guillermo Molins som utifrån sköt in en retur efter att Elfsborgmålvakten motat ett farligt inlägg mot Niklas Skoog, och gjorde därmed sitt första allsvenska mål.
– Det var på tiden! Men det kommer säkert att räknas som självmål eftersom det touchade nån i Elfsborg… sa ”Gische”, lite på skoj och lite på allvar efter matchen – och med tydlig hänvisning till det mål han fick – felaktigt – bortdömt i hemmamatchen mot Halmstad ifjol.

– Det var första målet – det ska vara ett skitmål! ansåg målskytten, apropå att det kanske inte var den renaste träffen och den vackraste bollbanan man kunde tänka sig.
Men riktningen var det inget fel på!
– Vi övade in det redan förra året – men det lät vänta på sig innan vi fick använda det! sa
materialförvaltare Kenneth Folkesson om det speciella målfirandet: ”Gische” bort till sidlinjen, Kenneth fram för att syboliskt putsa målskyttens sko… stiligt!

Guillermo Molins berättade också att han trots – eller kanske på ett paradoxalt sätt tack vare? – att han konsekvent fått förtroendet som startspelare från försäsongens första träningsmatch till och med de inledande tre allsvenska matcherna till skillnad från ifjol – då det bara blev ett par inhopp – känt av sviktande självförtroende:
– Egentligen borde jag ha haft stort självförtroende nu de första matcherna, men det har jag inte haft, och jag vet inte varför. Jag har försökt spela enkelt och inte dribbla – men dribbla är ju det jag är bäst på…! När jag gjorde inhopp förra säsongen kändes det som om inget kunde stoppa mig, men så har det inte varit i år. Jag hoppas jag får självförtroende med målet – det är det allra viktigaste för en fotbollsspelare.

På presskonferensen efter matchen var Magnus Haglund först ut att ge sin syn på matchen:
– Jag är oerhört tillfreds med våra första 25 minuter. Då spelade vi ett rakt spel, fick tag i en hel del bollar och fick fast bollen därframme så vi fick längd på anfallen – och så gjorde vi ett mål, kommenterade Elfsborgtränaren sitt lags goda första fjärdedel av matchen.
– Vår första kvart i andra halvlek var bra, men sen började det märkas att vi haft tre dagars återhämtning och Malmö fem. Vi började se trötta ut, och fick verkligen kriga resten av matchen. Vi visade hög moral, och vi tar en viktig poäng borta mot en av toppkonkurrenterna. Malmö är ett bra lag; ett mycket bättre lag än ifjol.

– Vi har ju läkare med bra sprutor, så vi får se vad vi kan lappa ihop till på söndag. sa Haglund apropå att Anders Svensson och Stefan Ishizaki spelade halvskadade och att fler blessyrer tillkom under matchen
Elfsborg möter på söndag Örebro hemma.

– Vi hade sagt inför matchen att vi skulle ha ett snabbt och rörligt spel, vara försiktiga med sidledspelet och spela bollen framåt så mycket som möjligt istället för att inte komma på mellanhand mot Elfsborg. Tyvärr är det precis det som händer, när vi tappar bollen gapar det tomt rakt fram när vi är offensiva med ytterbackarna, sa Roland Nilsson om varför MFF kom snett på det och Elfsborg lyckades bäst under första fjärdedelen av matchen.

– Vi tog oss i kragen och tog oss tillbaka in i matchen. När vi fick vårt mål lyfte vi; vi fick självförtroende och spelade bra i slutet av första. I andra halvlek visste vi att vi skulle vara starka, och vi visar då att vi är jobbiga att möta. Men Elfsborg är bra, de kommer till bra avslut under en match. I den här matchen hade vi behövt få ledningen, så att Elfsborg varit tvungna att lyfta sitt lag, sa Roland Nilsson.

Haglund ansåg att de två dagarna mer återhämtningstid MFF haft än Elfsborg påverkade hans lag negativt i andra halvlek. Återstår att se vad en sådan skillnad innebär för MFF, för på söndag på Vångavallen är det TFF som har en dag plus.

Tre gånger 1-1 – visst, det är sex tappade poäng, men det är också tre bra oavgjorda matcher mot vad som sannolikt är starkaste möjliga allsvenska motstånd. Och sist men inte minst – det är tre poäng mer än vad MFF skrapade ihop i motsvarande matcher ifjol.

/Tobias Christoffersson