Rydström inför mötet med Västerås SK

Publicerad 19 april 2024 i Herr,Nyheter

Nykomlingarna Västerås SK kommer på besök på Eleda Stadion på lördag. Henrik Rydström ser framför sig att hårt jobb kommer att krävas mot en motståndare som spelar med en egen identitet.

Matchfakta

Malmö FF – Västerås SK
Lördag 20 april 17:30
Eleda Stadion

Ett mindre antal biljetter kan finnas till försäljning på mff.ebiljett.nu

Henrik Rydström om…

…hur långt laget nått i utvecklingen.

– Om vi tittar på det jag, Theo och Martin satt och pratade om i januari är vi verkligen där vi vill vara. Det är vissa saker som blivit ännu bättre. Jag tycker vi har fått till ett omställningsspel. Vi är tyngre och farligare på fasta situationer. Samtidigt har vi utvecklat de andra bitarna. Men i den här branschen måste man ständigt vara hungrig. Och vara hungrig även när man vunnit tre matcher.

…lördagens motståndare.

– Vi tittar på alla underliggande siffror. Vi vet att de inte fått utdelning på det sättet de borde fått. Det är en lurig motståndare och vi måste jobba lika hårt som vi gjort i de här andra matcherna. Vi har en glädje och ett självförtroende i gruppen som är härligt just nu.

– En förändring som skett i svensk fotboll de senaste åren är att nykomlingar försöker sätta sin prägel på matcher. Gå tillbaka fem, sex, sju år så handlade det bara om att försöka minimera misstag. Man levde på fasta situationer och omställningar och annars var man naiv. Det finns flera exempel på lag som skaffat en egen identitet som de fortsätter på i Allsvenskan. Västerås har varit skickliga i sitt bollinnehav och skapat många målchanser.

…nyckeln till framgång i matchen mot Västerås.

– Vi har allra största respekt. Ett kännetecken för ett lag som bryr sig och spelar med passion är att man respekterar sin motståndare. Med det självförtroende vi har och nivån vi har så är det upp till oss själva. Vi vet att det kommer vara en otrolig atmosfär också. Men vi måste jobba hårt.

Läs mer

Skadeuppdatering inför matchen »

huvudpartners

officiella partners