Rydström inför helgens matcher: ”Vi måste vara smarta”

Publicerad 16 februari 2024 i Herr,Nyheter

På lördag drar tävlingssäsongen igång för Malmö FF med cuppremiär mot Östers IF. Henrik Rydström går igenom truppläget inför en helg där planen är att alla som är tillgängliga ska få många minuter i benen.

Henrik Rydström.

Matchinformation

Malmö FF – Östers IF
Lördag 17 februari 13:00
Eleda Stadion

Biljetter till matchen köper ni här.
TV: Matchen sänds på TV4 Play. Se erbjudande här.

Malmö FF – Falkenbergs FF
Söndag 18 februari 12:00
Limhamns IP

Fri entré
TV: Matchen sänds på MFF Play.

Henrik Rydström om…

…läget i tuppen:
Bra! Utöver de som varit borta ett tag så är alla andra tillgängliga. Stefano Vecchia blev sjuk under lägret och har varit lite krasslig sedan vi kom hem. Så vi får se hur han mår när det väl blir helg. Vi har kört på tufft under veckan för även om det är tävlingsmatch och vill vinna så har vi inte råd att gå ner i tempo. Skulle vi ta det lugnt här ett par dagar så kommer vi bara få lida för det senare under säsongen när vi behöver vara som bäst. Så vi måste vara smarta.

…att spela på gräs redan i februari:
Det är väl ett ”statement” över hur det borde se ut i hela Sverige när man spelar fotboll, även om jag är medveten om att om du är Luleå, som vi ska spela mot nästa vecka, så får man spela matchen inomhus. Men vi har ju också sedan vi kom hem från träningslägret kunnat träna på en väldigt fin gräsplan och det i sin tur gör ju att vi redan nu kan utöva och träna på den fotboll vi vill spela. Så det är få förunnat och en stor fördel för oss.

…söndagens träningsmatch mot Falkenbergs FF:
De som inte figurerar så mycket i cupmatchen mot Öster kommer få många minuter mot Falkenberg. Det är ett led att förbereda spelarna för den belastning som kommer komma. Det vi tänker på nu, som vi har lärt oss från den säsongen vi hade för något år sedan där vi hade många skador, det är att spelarna tidigt måste belastas i matchtempo för att orka ett tufft matchtempo längre fram. För när du börjar bli trött och sliten då ökar också skaderisken.

Mer inför helgens matcher:

Intervju med Henrik Rydström på MFF Play. Se den här.
Skadeuppdatering inför cuppremiären. Läs den här.
Publikinformation inför matchen mot Östers IF. Läs den här.

huvudpartners

officiella partners