Rydström inför årets första match

Publicerad 19 januari 2023 i Herr,Nyheter

På fredag är det dags för årets första match och Henrik Rydströms första som MFF-tränare. Här är Henriks tankar inför matchen mot Randers FC.

Henrik Rydström under en träning på Malmö IP.

Malmö FF – Randers FC

Avspark: Fredag 20 januari, 15:00
Plats: Malmö IP
Biljetter: Fritt inträde, men vi uppmanar alla besökare att istället stötta MT96 med ett bidrag. Swish: 123 5923 123
TV-sändning: MFF Play Premium (samsändning med discovery+)

Henrik Rydström om:

Första matchen som MFF-tränare…
– Det är klart att man ser fram emot det men jag är alltid lite motsträvig, vi är bara en och en halv vecka in på säsongen och jag tänker mer på de grejerna som vi behöver jobba med. Nu låter det som att ingenting är bra, så är det absolut inte men jag fastnar lätt i det som vi behöver åtgärda.

Vilka svar han vill få och vilka svar han kan få så här tidigt på säsongen…
– Vi har ju en fysisk tanke med matchen. Som utomstående förstår jag att det låter skittråkigt men det är viktig i det här skedet. Vi har spelat elva mot elva tre gånger och vi har ökat speltiden hela tiden för att skapa en tålighet hos spelarna. Nu är tanken att i princip alla ska få 45 minuter, för att mot Nordsjälland spela 60-30 med vissa och sen göra likadant på träningslägret.

– Jag är jättenoga med att varje gång vi går ut på plan så ska vi vara det lag och de spelarna som vi vill vara. Just nu är vi i en fas där jag och de andra tränarna börjar trycka på att spelarna ska ställa krav på varandra.Var tydlig med om du vill att dina medspelare ska göra något ute på planen. Det är så vi sätter principer hur vi ska agera. Vi har jobbat väldigt bra, spelarna har varit fantastiska. Men vi har bara skrapat på grejer så därför kan jag inte förvänta mig att spelmässiga grejer ska sitta perfekt. Däremot kan vi följa upp vissa situationer i matchen. Hur vi vill pressa högt, vad kräver vi av varandra när vi tappar bollen. De sakerna.

Laget imorgon…
– Det kommer vara två lag, ett i första och ett i andra. Och det finns ingen startelva i den bemärkelsen men däremot tänker vi naturligtvis på vissa relationer ute på planen. Vi vill ge rätt förutsättningar för alla spelare att visa upp sig. Jag vill också se individuella svar på vissa spelare. Att de tar ansvar, har ett bra kroppsspråk, jobbar hårt och pushar sina lagkamrater för att man vill göra MFF bättre.

– Men som sagt måste vi också ge spelarna rätt förutsättningar för det. Spelar vi till exempel med Joseph Ceesay som högerback så kanske vi behöver en spelare framför honom som går in mer i banan för att ge Joseph plats i korridoren. Det är mer på det sättet som vi sätter ihop lagen.

Vilka som inte spelar mot Randers…
– Vi har de långtidsskadade. Siby, Moisander och Gwargis. AC kommer inte att vara med. Det är ingen fara med honom men han fick en smäll på träningen i förra veckan. Vi har inte velat ta någon risk och han har svarat jättebra så han kommer med största sannolikhet vara tillbaka i träning på måndag. Utöver det så spelar inte heller Martin [Olsson]. Han har varit sen till ett par möten, vi håller hög standard här och han har inte levt upp till det. Det är också anledningen till att han inte är med på fotbollsdelen av torsdagens träning.

Vad han tar med sig från de första två träningsveckorna…
– Största intrycket är att det är en grupp jäkligt ödmjuka och lättarbetade spelare. Om vi tillsammans kan skapa en gemensam riktning så kommer vi kunna vara det lag vi vill vara. Det är fortfarande en utmaning. Men motivationen, villigheten att ta till sig – inte för att jag tvivlade på de – är väldigt hög i den här gruppen.

huvudpartners

officiella partners