Rosenberg: ”Mycket som står på spel”

Publicerad 28 juni 2019 i Nyheter

På söndag drar Allsvenskan igång igen och Markus Rosenberg ser fram emot mötet med AIK.

Efter ett fyra veckor långt uppehåll är det åter dags för allsvensk fotboll på söndag. Truppen var tillbaka i träning i mitten av juni och har sedan dess spelat två träningsmatcher, mot SönderjyskE och HNK Gorica.

– Träningsmatcherna har varit viktiga för att få tillbaka matchtempot, det är väl det man kan sakna lite grann även efter ett kort uppehåll. Annars har man kommit in i det snabbt igen, det var många som fick 90 minuter i senaste matchen och det var nyttigt för oss, säger Markus Rosenberg efter fredagens träning.

På söndag väntar ett bortamöte med AIK på Friends Arena. Malmö FF kommer till spel som serieledare med fyra raka segrar och det skiljer sex poäng ner till AIK på tredje plats i den allsvenska tabellen.

– Jag tror det är bra att få en sådan match direkt. Samtidigt är AIK lite i gungning efter att ha tappat mot Norrköping så det är mycket som står på spel för båda lagen. Men det brukar det vara när vi möts och för oss är det en bra möjlighet att öka avståndet ytterligare i tabellen, säger Rosenberg.

– Det kommer att krävas en väldigt bra prestation defensivt för att ta tre poäng, de är starka framåt och solida bakåt. Det är ju därför de vann guld förra året och det gäller för oss att ha tålamod. Samtidigt måste man vara beredd på deras omställningar.

huvudpartners

officiella partners