Romain Gall lånas ut till Stabæk

Publicerad 01 april 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF och norska Stabæk Fotball är överens om en utlåning för Romain Gall. Låneavtalet gäller året ut.

25-årige Romain Gall kom till Malmö FF från GIF Sundsvall i juli 2018. När han skrev på stod han på sex allsvenska mål, en målskörd han sedan dubblerade under sin allsvenska debutsäsong i himmelsblått. Den gångna säsongen svarade han för ett mål på 16 allsvenska matcher.

Romain Gall är född i Frankrike men har även amerikanskt medborgarskap och står noterad för en A-landskamp och ett flertal ungdomslandskamper för USA.

På grund av coronaviruset har Stabæk träningsuppehåll tills vidare, vilket innebär att Romain Gall kommer att vara kvar och träna med Malmö FF till dess att Stabæks uppehåll är över och lånet träder i kraft.

Daniel Andersson, sportchef:

– Diskussionerna med Stabæk har pågått länge men de stannade av ett tag på grund av coronaviruset. Deras intresse har varit intakt och detta är en överenskommelse som alla inblandade är nöjda med. Vi har tuff konkurrens på våra offensiva platser och Romain behöver speltid. Vår bedömning är att han har goda chanser att få det i Stabæk och vi hoppas han får större utväxling i deras miljö.

huvudpartners

officiella partners