Roland efter segern

Publicerad 28 juli 2009

– Den här segern var oerhört viktigt för vårt självförtroende – att se att vi kan göra mål, att se att det jobb vi lägger ner lönar sig, säger Roland Nilsson efter att MFF besegrat Halmstads BK med 3-0.

Malmö FF är återigen ett vinnande lag. 0-0 i paus på Örjans vall följdes av 1-0 till MFF i 67:e minuten av Jiloan Hamad, och under de fem sista ordinarie matchminuterna tryckte inhoppade Agon Mehmeti in både tvåan och trean – och MFF:s första trepoängare sedan 10 maj var ett oerhört efterlängtat faktum.

Hemsidan nådde Roland Nilsson i bussen söderut från Örjans vall efter 3-0-segern över Halmstads BK.

Grattis till och tack för segern! ”Hur känns det?”
– Det känns jätteskönt. Vi har jobbat hårt länge för den här vinsten.

Hur ser du på matchförloppet?
– En bra insats av oss igen. Vi fortsätter gnugga på och när Edward Ofere och Daniel Larsson kommer rättvända mot backlinjen och kan utmana skapar vi situationer. I första halvlek har Danie åtminstone en riktigt bra målchans, sedan gör vi lite småjusteringar i paus och vi känner att fler chanser skulle komma om vi bara fortsatte.

Och chansen kom, i 67:e minuten. Det är visserligen en ordentlig groda från HBK-målvakten som ger Jiloan Hamad möjlighet att äntligen trycka in bollen – men samtidigt, visst är det lite mer än försynen bakom målet?
– Ja! Jiloan fortsätter löpningen, han stannar inte upp! Han ger inte målvakten en chans att få kontroll på bollen. Är man mer negativ i sinnet där stannar man av, men Jiloan fortsatte. Jättekul att Jiloan fick göra målet, eftersom han varit lite olycksfågel i de två senaste matcherna.

Lika viktig som Jiloans ledningsmål är Johan Dahlins fenomenala räddning på Emir Kujovics nick efter en HBK-frispark 4 minuter efter 0-1.
– Johan gör ett par jättebra räddningar och är trygg och stabil i sitt agerande i matchen, det betyder mycket, säger Roland Nilsson.

Edward Ofere gjorde en storartad arbetsinsats på topp i matchen, det efter att inte ha varit startspelare på ett bra tag – samtidigt som Agon Mehmeti efter tre mållösa matcher på topp blev ”supersub” igen med två mål. Vad låg bakom förändringen i startelvan?
– Med Eddie på topp ville vi få in mer tyngd, och han har sett pigg ut på träningarna. Eddie gjorde ett jättejobb idag. Agon är giftig när han kommer in och får komma rättvänd.

Ännu en klyschig men nödvändig fråga: vad ”betyder” den här segern?
– Den här segern var oerhört viktigt för vårt självförtroende – att se att vi kan göra mål, att se att det jobb vi lägger ner lönar sig. Nu får vi lite lugn och ro ett par dagar, fram till matchen mot AIK på torsdag.

Tobias Christoffersson