Rikard Östergren ny assisterande tränare i damlaget

Publicerad 13 juni 2024 i Dam,Nyheter

Malmö FF välkomnar Rikard Östergren som ny assisterande tränare i damlaget. 

Rikard Östergren påbörjade sin tränarkarriär i Wattholma IF utanför Uppsala där han tidigare även spelat själv. Först som juniortränare för att senare ta över som huvudtränare för klubbens herrlag i Division 5. 2020 tog han steget över till damfotbollen och blev assisterande tränare till Jonas Valfridsson i Uppsala IK som då befann sig i Elitettan. 2022 förde Jonas och Rikard tillsammans IK Uppsala tillbaka till Damallsvenskan. 

Rikards nära relation till Jonas Valfridsson går tillbaka fem år däribland de tre de spenderade tillsammans på tränarbänken i Uppsala. Efter att ha lämnat klubben i maj 2023 har Rikard på nytt varit tillbaka som huvudtränare och sportchef hos Wattholma IF för att nu åter ansluta till Jonas tränarstab, denna gången hos Malmö FF. 

Maxim Khalil

– Rikard är en ung tränare som har jobbat med Jonas tidigare i IK Uppsala och de kompletterar varandra på ett bra sätt. Det var en viktig pusselbit att få in någon som direkt kan jobba tillsammans med Jonas utan inkörningsperiod. Han är en modern, duktig och ambitiös tränare som läger ner mycket tid. Han är noggrann och duktig på fasta situationer, det fick vi se prov på lite redan förra helgen.

Rikard Östergren

– Det var inte så mycket att fundera på utan det var MFF och chansen att jobba med Jonas igen, så det var bara att packa väskorna och åka. 

– Jag tror att jag och Jonas kompletterar varandra ganska bra. Rent personligt klickar vi riktigt bra. Sen är vi dessutom sambos nu under en kort period, så vi trivs bra med varandra. Jag hoppas att jag kan utmana och utveckla Jonas ännu mer så att det vi presenterar för laget är mer konkret, mer spetsigt och bättre. Så att vi ska vinna fotbollsmatcher och sen kunna hjälpa till att avlasta i form av att ge spelarna extra tid för videoanalys, tid på planen individuellt och jobba på fasta situationer som vi redan gjort. Det har synts i de matcherna jag har sett att spetsen som finns i den här truppen är väldigt hög och att det finns en enorm kvalité. 

huvudpartners

officiella partners