Ricardo Friedrich skriver på för Malmö FF

Publicerad 05 januari 2024 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Ricardo Friedrich är överens om ett treårskontrakt.

SPELARFAKTA


Födelsedatum: 1993-02-18
Tröjnummer: 1
Tidigare klubbar: Esportivo, RoPS, Bodö/Glimt, Ankaragücü, Kalmar FF

Den 30-årige brasilianske målvakten Ricardo Friedrich inledde sin professionella fotbollsbana i Europa redan 2015 då han skrev på för finska RoPS. 2017 värvades Friedrich till norska Bodö/Glimt där han utsågs till lagkapten och 2019 ledde klubben till en andraplats i norska ligan, vilket var föreningens då bästa ligaplacering på 26 år. 2020 flyttade Friedrich till turkiska Ankaragücü där han tillbringade två år i Süper Lig innan Kalmar FF:s dåvarande tränare Henrik Rydström lockade Ricardo Friedrich till Allsvenskan.

Ricardo Friedrichs första år i Sverige blev en stor framgång då han var en starkt bidragande faktor till Kalmar FF:s allsvenska fjärdeplats och i Allsvenskans Stora Pris utsågs till seriens bästa målvakt. Även 2023 blev Ricardo Friedrich nominerad till priset som årets målvakt.

Ricardo Friedrich ansluter till Malmö FF på fri transfer, får tröjnummer 1 och har skrivit under ett treårskontrakt.

Varmt välkommen till Malmö FF, Ricardo Friedrich!

Daniel Andersson, sportchef 

– Ricardo Friedrich är en modern målvaktstyp med bred erfarenhet av europeisk fotboll. Han har gjort bra ifrån sig i så väl Norge som Turkiet och har under de två senaste säsongerna i Kalmar FF visat att han håller allsvensk toppklass. Med Ricardo in har vi fortsatt väldigt stark bemanning på målvaktssidan.

Ricardo Friedrich

– Jag försöker njuta av den här stunden för det är det här jag har kämpat för i hela min karriär. Jag har alltid drömt om att få spela i en klubb som Malmö FF där målet är att vinna titlar och spela i de stora turneringarna ute i Europa. Så det är både spännande och givande på samma gång. Jag vet att det medför ett stort ansvar att bära den här tröjan med det är något jag ser fram emot. Just nu är jag bara tacksam och väldigt glad.

huvudpartners

officiella partners