Rakip inför AIK: ”Toppmatcher passar oss”

Publicerad 09 maj 2022 i Herr,Nyheter

Elva raka AIK-möten utan förlust. Med det bagaget åker den sexfaldige svenska mästaren Erdal Rakip till Solna för onsdagens allsvenska stormöte.

Ny hållen nolla och tre tunga poäng in på kontot via den trygga 2–0-segern mot Mjällby i lördags.

En match som samtidigt var den första i årets allsvenska då Erdal Rakip inte tog plats i den himmelsblå startelvan. Efter tre varningar var mittfältaren avstängd och känslorna från Eleda Stadions läktare var under matchen dubbla från Rakip.

– Det var jobbigt att se matchen från sidan. Jag hade velat spela så klart. Hemma med fullsatt arena, det är inga matcher man vill missa. Men jag tycker vi gör det bra. Spelar kontrollerat och skapar målchanser, så det var tre välförtjänta och viktiga poäng, säger Erdal Rakip.

Årets allsvenska säsong är den tionde sedan Erdal Rakip debuterade i en 3–1-seger borta mot BP i juni 2013.

När stormötet mot AIK nu står för dörren ger en titt i statistiken svaret att det är en match som historiskt sett passat så väl Erdal Rakip som Malmö FF bra.

På sina elva senaste allsvenska möten mot AIK har Rakip inte förlorat ett enda. Samtidigt har Malmö FF spelat 15 tävlingsmatcher i rad – i Allsvenskan och Svenska cupen – utan att förlora mot AIK. 

– Det är alltid en toppmatch att möta AIK och toppmatcher passar oss. Det kan vara en förklaring. Nu känner jag att jag och laget har bra självförtroende och vi har fått bra resultat de senaste matcherna, så det känns bara bra på förhand. Men vi vet att det är en ny match som väntar, vi måste prestera igen och det är en tuff match på Friends. För oss handlar det om att fortsätta göra det vi har gjort bra, säger Erdal Rakip.

”Jag gör det jag är bra på och allt flyter på”

Erdal Rakip

Med ett år utomlands 2018, i klubbar som Benfica och Crystal Palace, har Erdal Rakip inte detaljkoll på alla möten mellan MFF och AIK sedan mittfältarens allsvenska debut. Men den övergripande blicken har Rakip klar för sig.

– I de matcherna jag varit med har vi gjort det bra, inte minst uppe i Stockholm. Vi vet hur vi ska hantera den utmaningen som det är att spela mot ett starkt lag på deras hemmaplan. Nu är det ett nytt år och en ny match där uppe, så vi måste fortsätta med det vi gjort bra tidigare.

Så här långt i årets allsvenska har Malmö FF släppt in ett mål på sju omgångar. Samtidigt har AIK hållit nollan i fem av sina sex senaste matcher, med 0–3-förlusten mot MFF på Eleda Stadion som enda match under den perioden som man släppt in mål.

– Det brukar inte bli så många mål när vi spelar där upp i Stockholm mot dem. Det brukar komma sena mål på Friends om det blir några. Så länge vi håller nollan så vet jag tror jag att vi kommer att göra något framåt också, säger Erdal Rakip som hittills under säsongen fått beröm av tränare Milos Milojevic för sin höga och jämna nivå.

– Jag tycker att det har gått bra. Sedan, med det förtroende jag fått från tränaren, har jag fått en bra känsla och kan spela mitt eget spel. Jag gör det jag är bra på och allt flyter på.

Matchen mot AIK på Friends Arena har avspark 19.00 på onsdag.

huvudpartners

officiella partners