Publikfest och segerglädje på Skånecupens avslutningsdag

Publicerad 06 januari 2024 i Nyheter,Ungdom

På trettondagen avslutades tio dagars fotbollsfest med den stora finaldagen av Skånecupen. Både Kombihallen och Baltiska hallen var välbesöka till finalerna.

Elsa Svensson och Isac Åkerman Berndtsson, vinnare av Ulf Larssons minnespris till turneringens bästa spelare i F16, respektive P16 under Skånecupen.

640 deltagande lag har gjort årets upplaga av Skånecupen till en succé. I tio dagar har tusentals matcher spelats i fyra hallar på Stadionområdet.

– Som vanligt är det fantastiskt att uppleva inramningen med alla åldersklasser och parasporten, till all publik som varit här under jullovet. Det engagerar väldigt många. Många har också streamat matcherna och följt matcherna hemifrån vilket är roligt att se, säger Per Ågren, sportchef ungdom Malmö FF.

– Jag är stolt över engagemanget som finns runt cupen. Det kan hänga 600 personer i hallen som följer matcherna i hallen en kväll. Men också tävlingen, med alla vinnare, förlorare och deltagare som bjudit på fina insatser.

Kombihallen var som mest välbesökt när finalerna i de äldre åldersklasserna skulle avgöras. I P18-klassen besegrade ett hårt kämpande och intensivt BK Olympic motståndarna Malmö FF. På F18-sidan var det Malmö FF Akademi som lyckades peta in två bollar bakom ett lågt stående Vellinge IF och gick segrande ur finalen. I P16-klassen blev det internmatch för FC Trelleborg där lag 2 vann med 4-0. Slutligen gick Ifö Bromölla IF segrande ur en spännande och tät match mot Kvarnby IK när F16-finalen avslutade turneringen i Kombihallen.

Under eftermiddagen spelas uppvisningsmatcher i Baltiska hallen. Du kan se alla matcher i efterhand på skanecupenplay.se

Finaldag i Skånecupen

huvudpartners

officiella partners