Premiärseger efter mål av Kiese Thelin

Publicerad 01 april 2023 i Herr,Nyheter

Ett straffmål från Isaac Kiese Thelin säkrade segern mot Kalmar FF i premiären av Allsvenskan 2023.

NYCKELHÄNDELSER

Minut 1: Allsvenskan 2023 är igång på ett soligt Eleda Stadion!

Minut 18: Första riktiga farligheten framåt för MFF efter knappa tjugo minuter när Hugo Larsson möter en sidledspassning utanför straffområdet med en bredsida. Avslutet tätt utanför.

Minut 38: MFF ökar trycket och kommer närmare ett ledningsmål. Taha Ali kommer närmast med ett hårt skott som parerar av bortamålvakten.

Minut 44: Precis innan halvtid får Hugo Larsson yta för avslut vid den bortre stolpen men mittfältaren träffar burgaveln. Mållöst i paus.

Minut 62: MFF med mest boll i inledningen av den andra halvleken medan gästerna från Småland satsar på kontringar. Den himmelsblå dominansen leder till ett flertal hörnor som dock inte ger utdelning.

Minut 66: Anders Christiansen tar sig in i offensivt straffområde och rivs ner av en Kalmarförsvarare. Domaren pekar på straffpunkten! Isaac Kiese Thelin stegar fram och gör det första målet i Allsvenskan 2023. MFF-ledning med 1–0!

Minut 86: En felpassning på egen planhalva ger Kalmars Rajovic öppet läge men fri med Johan Dahlin skjuter anfallaren över ribban.

Minut 95: Matchen är över och vi inleder årets allsvenska med tre poäng!

Henrik Rydström efter matcheN

Om uppställningen:
– Det var en kombination av många avvägningar. Lasse hade kunnat spela och Martin har varit sjuk i veckan så vi ville inte riskera. Ju mer vi vred och vände på det så kände vi i staben att vi ville gå ut och tvinga Kalmar att försvara. Jag vet att deras plan var att spela deras spel och få oss att jobba så mycket som möjligt. Men vi tvingade dem att sätta ner en mittfältare i backlinje och spela med fem där. Så det blev bra utifrån de avvägningarna.

Om insatsen:
– Vi har ett tryck, inte jättemånga målchanser, men kollar du varje statistik som finns i princip så vinner vi den. Jag tycker inte det är en jämn match, vi är klart bättre över 90 minuter. Sen finns det tillfällen då Kalmar hotar när de går längre. Derek, Anton och Busanello har inte tränat så mycket i den här formationen, så jag får ta på mig att det är ett par situationer då Kalmar kan komma igenom.

Om att vinna mot sin förra klubb:
– Det känns inte bättre att vinna mot Kalmar än någon annan. Det känns bra att vinna med Malmö FF, i den här inramningen, framför den här publiken.

Mål

Malmö FF: Kiese Thelin (67′)

VARNINGAR

Kalmar FF: Saetra (69′)
Malmö FF: Peña (95′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Anton Tinnerholm, Derek Cornelius, Gabriel Busanello
Taha Ali (Lewicki 93′), Sergio Peña, Hugo Larsson, Anders Christiansen (Olsson 87′), Sebastian Nanasi (Rieks 80′)
Stefano Vecchia (Ceesay 80′), Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Ismael Diawara, Lasse Nielsen, Martin Olsson, Oscar Lewicki, Patriot Sejdiu, Joseph Ceesay, Moustafa Zeidan, Hugo Bolin

huvudpartners

officiella partners