Peter Gwargis skriver på för Malmö FF

Publicerad 04 juni 2021 i Herr,Nyheter

Den 20-årige offensiva mittfältaren Peter Gwargis har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF till och med 2024. Avtalet gäller från den 1 juli.

Peter Gwargis, född den 4 september 2000 i Sydney i Australien, kommer senast från Premier League-klubben Brighton & Hove Albion där han har tillbringat de senaste tre åren. Under sin tid på den engelska sydkusten spelade Gwargis framför allt i U23-laget där han under fjolårssäsongen noterades för sju mål i Premier League 2. Han gjorde också tre framträdanden i Brightons A-lag.

Redan som 17-åring gjorde han seniordebut för Jönköpings Södra IF och efter 16 matcher i Superettan lämnade han hemlandet för England. Gwargis har representerat Sverige på både U17- och U19-nivå.

Peter Gwargis är spelklar när det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli och kommer bära nummer 21.

Hjärtligt välkommen till Malmö FF, Peter!

Daniel Andersson, sportchef

– Peter slog igenom när han var väldigt ung så det är en spelare som vi har haft koll på ett bra tag. Det vi har sett och hört från hans tid i England har varit positivt. Han är en väldigt spännande spelare med bra speluppfattning som är skicklig på att vika in och komma till avslut med sin fina vänsterfot.

– Under de senaste åren har han skolats i England där han har byggt på sig en bra fysik också. Det är en mångsidig spelare som framför allt är tänkt att spela på de offensiva positionerna på mittfältet.

Peter Gwargis

– Jag är otroligt glad och stolt över att skriva på för en klubb som Malmö FF. Är man från Sverige så vet man vilka Malmö FF är. Det är den största klubben i Sverige med många titlar och lång historia. Det finns en vinnarkultur här som jag känner igen mig i och brinner för. Jag kommer att försöka bidra med min kreativitet och mål och assist i den sista tredjedelen.

– Tiden i England var väldigt lärorik. Jag har mognat som människa och som spelare. Det är högre tempo och högre krav i England och det kommer jag ta med mig hit till MFF. Jag är redo att ta nästa kliv och längtar tills jag får dra på mig den himmelsblå tröjan.

huvudpartners

officiella partners