Pavle Vagic skriver A-kontrakt och lånas ut till J-Södra

Publicerad 10 augusti 2018 i Nyheter

Malmö FF har tecknat ett A-kontrakt med 18-årige mittfältaren Pavle Vagic som sträcker sig till och med 2021. Samtidigt står det klart att han lånas ut till Jönköpings Södra IF under återstoden av säsongen.

Pavle Vagic har Malmö FF som moderklubb och började i föreningens fotbollsskola i tidig ålder. I april förra året tecknade han lärlingskontrakt och under hösten gjorde han allsvensk debut på bortaplan mot IK Sirius när MFF vann med 4-0.

Resten av den pågående säsongen kommer Pavle Vagic att spendera på lån till Jönköpings Södra IF i Superettan.

Daniel Andersson, sportchef:

– Pavle är en ung spelare som tagit snabba framsteg genom vår ungdomsverksamhet. Han är en bra avslutare och har förmågan att ta sig förbi sin motståndare. En smart spelare som kan spela på många offensiva positioner.

– Det senaste året har han tyvärr haft lite skadeproblem, men nu har han börjat ta fart igen. Det känns bra att förlänga hans avtal och i lugn och ro bygga upp honom för en framtid i vårt seniorlag. Det sker först och främst genom att få värdefull speltid i Superettan.

Pavle Vagic:
– Det känns jättebra. Det här är en bra dag för mig och min familj. Detta är ett kvitto på att klubben tror på mig och mina kvaliteter. Nu ser jag fram emot att spela seniorfotboll och fortsätta utvecklas i Jönköping.

huvudpartners

officiella partners