Pavle Vagic lånas ut till ny klubb

Publicerad 14 juli 2019 i Nyheter

19-årige Pavle Vagic lånas ut till en ny klubb. Han lämnar Mjällby AIF i Superettan och kommer att fortsätta i allsvenska AFC Eskilstuna.

Pavle Vagic har Malmö FF som moderklubb och började i föreningens fotbollsskola i ung ålder. Han gjorde allsvensk debut hösten 2017 mot IK Sirius på bortaplan när MFF vann med 4-0. I augusti förra året skrev han på ett A-lagskontrakt med MFF.

Därefter har han varit utlånad till Superettanklubbarna Jönköpings Södra IF och Mjällby AIF. I Mjällby har han varit viktig och bidragit till att laget efter halva säsongen ligger i toppskiktet av Superettan.

I fortsättningen kommer han att representera AFC Eskilstuna i Allsvenskan. Lånet sträcker sig säsongen ut och träder i kraft omedelbart.

Daniel Andersson, sportchef:
– Pavle har gjort bra ifrån sig i Mjällby och tagit stora kliv. Det är en spelare vi tror mycket på och nu ser vi en möjlighet att få testa honom på en högre nivå. En höst med allsvensk fotboll ger honom ännu bättre förutsättningar att på sikt etablera sig i Malmö FF:s A-lag.

Pavle Vagic:
– Tiden i Mjällby har varit bra både för laget och mig själv. Jag har blivit starkare både mentalt och på planen. Vid sidan om har jag lärt känna många fina människor. Det har bara varit positivt.

– Nu ska det bli kul att få spela i Allsvenskan och fortsätta utvecklas. Jag har gjort några allsvenska matcher med MFF, men inte som startspelare. Det siktar jag på att bli nu.

huvudpartners

officiella partners