Pavle Vagic lämnar Malmö FF för Rosenborg BK

Publicerad 12 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Rosenborg BK är överens om en övergång för Pavle Vagic. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Pavle Vagic startade i MFF:s fotbollsskola som sexåring och redan som 17-åring belönades han med sitt första lärlingskontrakt år 2017. Han har länge tillhört en av landets främsta talanger och har varit lagkapten i bland annat Sveriges U17-landslag. Samma år som han fick sitt lärlingskontrakt gjorde han också sin A-lagsdebut för MFF.

Under sin tid som seniorspelare i Malmö FF har Pavle Vagic varit utlånad till AFC Eskilstuna, Mjällby AIF och Jönköpings Södra IF vid två olika tillfällen. Inför årets säsong var Pavle tillbaka i MFF för att ta en plats i laget och under året har han spelat sju Allsvenska matcher. Totalt blev det 13 A-lagsmatcher i MFF-tröjan för den egenfostrade mittfältaren.

Malmö FF tackar Pavle för sina 15 år som MFF-spelare och önskar ett stort lycka till framöver!

Daniel Andersson, sportchef

– Pavle har gått hela vägen från vår fotbollsskola för att sen bli uppflyttad tidigt. Han har varit utlånad under flera perioder och kämpat sig in i A-laget där han i år visat att han är en bra spelare. Det här var en möjlighet som han verkligen ville ta och vi känner att vi är bra rustade på den positionen. Vi önskar honom lycka till framöver!

Pavle Vagic

– Det är lite blandade känslor. Jag lämnar min familj och staden Malmö och framför allt lämnar jag klubben jag älskar som jag varit i sen jag var sex år. Samtidigt som jag har en bra känsla och det är ett spännande steg att gå till Rosenborg så är det väldigt tråkigt att lämna MFF.

huvudpartners

officiella partners