Patriot Sejdiu matchhjälte i Skånederbyt

Publicerad 27 juni 2022 i Herr,Nyheter

Inhopparen avgjorde sent efter att ha varit på planen i bara 70 sekunder och såg till att vi tog tre poäng i Skånederbyt.

Nyckelhändelser:

1´: Helsingborgs IF sparkar igång Skånederbyt på Eleda Stadion.

4´: Farligt läge för Helsingborgs IF när Joseph Amoako tar sig förbi Malmö-försvaret men drar ett skott långt över ribban.

10´: Vi lyckas nästan att ta ledningen efter fint spel på vänsterkanten och Jo Inge Bergets nick blir räddad av en reflexräddning från Kalle Joelsson.

19´: Jo Inge Berget levererar ett bra inlägg till en löpande Isaac Kiese Thelin på bakre stolpen men anfallaren lyckas inte att hålla nere nicken.

20´: Malmö FF trycker på för ett ledningsmål. En farlig frispark av Berget går precis utanför vänsterstolpen.

22´: Felix Beijmo testar med en halvvolley men får sitt skott blockerat. Hörna för MFF.

24´: MÅL! Efter att ha byggt upp tryck för ett ledningsmål nickar Isaac Kiese Thelin ledningsmålet på en hörna från Veljko Birmancevic.

37´: Mål: Helsingborgs IF kvitterar när ett skott tar en olycklig deflektion på Niklas Moisander.

55´: Malmö FF återtar nästan ledningen igen på en hörna när Lasse Nielsen kommer rusande fram. Men ännu en reflexräddning av Kalle Joelsson.

74´: Inbytte Sören Rieks med ett akrobatiskt avslut testar Kalle Joelsson som gör ännu en räddning.

77´: Isaac Kiese Thelin efter en läcker mottagning drar på ett skott som tar ribban.

80´: På en hörna från Sergio Peña kommer Malik Abubakari först till bollen men Kalle Joelsson håller HIF i matchen.

91´: MÅL! Inhopparen Patriot Sejdiu gör mål efter att ha varit inne på planen i bara 70 sekunder och vinner Skånederbyt sent för oss.

Mål:

Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (24´), Patriot Sejdiu (91´)
Helsingborgs IF: Dennis Olsson (37´)

Varningar:

Malmö FF:
Helsingborgs IF: Taha Ali (43´), Ravy Tsouka (75´)

Milos Milojevic efter matchen:

– Jag tycker att vi i första halvlek inte var på gång och dem hade en bra matchplan. Dem var snabba i kontringarna och kanske vi inte var så aggressiva som vi måste vara när vi förlorar boll och de kommer med tre, fyra spelare i en snabb kontring. Bortsett från det gör vi ett bra mål från en fast situation som är viktig i en match med bra kamper.

­– I andra halvlek ändrar vi upp det lite och vi har bättre kontroll. Vi har tre bra lägen att göra andra målet tidigare på men det viktigaste var att vinna matchen, ta tre poäng och vara med där i uppe toppen om första platsen.

– Jag vill alltid göra byten som påverkar och vinner matcher för oss. Man kan inte alltid göra det. De insatserna som vi hade från bytena idag vill jag alltid ha. Vi gör en bra match och det är viktigt att vi har många kvalitetsspelare som kan ändra på matchbilden när vi inte är på vår nivå. Jag är nöjd för Patriots del att få uppleva att avgöra derbyt.

– Jag tycker om vi tittar på statistiken och min känsla direkt efter matchen att vi kommer till bra lägen men behöver den sista touchen i sista tredjedelen som gör att vi vinner matchen med 2-0 eller 3-0. Vi behöver jobba vidare men överlag är jag nöjd. Fyra bra chanser i en derbymatch är inte enkelt. Fotbollen är på det sättet idag att om du har en bra chans måste du sätta den. Det är ännu viktigare att göra det i början av matcherna och i slutet såg vi till att vi klarade oss idag. Vi har tre träningar på oss att jobba för att bli mer effektiva till Sundsvallsmatchen.

Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Niklas Moisander, Martin Olsson (S. Rieks 70´)
Erdal Rakip (P. Sejdiu 89´), Ola Tovionen (D. Hadzikadunic 46´), Hugo Larsson (S. Peña, 46´)
Jo Inge Berget, Isaac Kiese Thelin, Veljko Birmancevic (M. Abubakari 70´)

Ersättare: Ismael Diawara, Dennis Hadzikadunic, Jonas Knudsen, Sören Rieks, Sergio Peña, Malik Abubakari, Patriot Sejdiu.