Partizan Belgrad – Malmö FF 3-3

Publicerad 28 juni 2014

Malmö FF reste ner till Belgrad för att spela en träningsmatch mot Partizan Belgrad som en del i förberedelserna inför stundande kval till Champions League. MFF gjorde en fin första halvlek och hade 3-1 med sig in i pausvilan och såg ut att vinna matchen med 3-2 innan domaren dömde en något billig straff till hemmalaget och matchen slutade 3-3. Den fina prestationen överskuggades dock av att Guillermo Molins tvingades åka ut skadad på bår.

Matchen hade knappt börjat innan Guillermo Molins hade spelat fram Markus Rosenberg som snyggt och elegant tog sig förbi Partizan-försvaret och tryckte in 0-1 till Malmö FF redan i den tredje minuten.

Tre minuter senare tackade Markus Rosenberg för senast genom att slå ett inlägg till Molins som denna gjorde 0-2 på.

Det var Partizan Belgrad som hade mest boll men MFF försvarade sig kompakt och klokt och var hypersnabba i sina omställningar. En sådan omställning var i den 24:e minuten när MFFs mittback, Erik Johansson, följde med upp i anfall och via en Partizan-försvarare lyckades han valla in 0-3 till MFF.

Hemmalaget gjorde sedan 1-3 i den 35:e minuten genom Danilo Pantic.

Precis innan halvtidsvilan är olyckan framme när Guillermo Molins blir nertacklad och tvingas åka av banan med hjälp av bårbilen och direkt till sjukhuset.

2-3 kommer direkt i starten av den andra halvleken när nyinbytte Amin Nazari styr bollen i eget mål.

Malmö FF såg ut att gå mot en seger men på övertid blåste domaren straff och hemmalaget kunde kvittera till 3-3.

– Det var en stark första halvlek där allt fungerade optimalt i förhållande till taktik och planering. Vi fick bra utdelning på våra chanser, och vi hade 3-1 i paus vilket vi var väldigt nöjda med. Tyvärr så påverkade det som hände Gische precis innan paus spelarna en del mentalt och det tog tid innan de hunnit skaka av sig det. Vi jobbade oss igenom den andra halvleken men var kanske inte lika aktiva framåt som i den första. Även som spelarna blev trötta på slutet stod det upp väldigt fint och därför tycker jag synd om dem att domaren bokstavligen talat ger Partizan en straff på övertid, berättar Malmö FFs tränare Åge Hareide.

Då matchen var en förberedelse inför kommande Champions League-kval tycker Åge att lagets prestation gav honom många bra svar.

-Jag är väldigt nöjd med sättet vi spelar på i den försa halvleken där vi håller upp en fin defensiv. Vi släpper till lite och fick dem dit vi ville. Partizan får inga större farligheter bortsett ifrån målet, men just då var vi inne i en liten inställningssvacka, samtidigt som vi är väldigt snabba i våra omställningar genom Molins, Thern, Eriksson och Rosenberg.

Gällande Guillermo Molins skada så kommer MFFs lagkapten att genomgå en magnetröntgen på måndag och det är först då vi med säkerhet vet vad som hänt.