Otto Rosengren skriver på för Malmö FF

Publicerad 21 juni 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF välkomnar mittfältaren Otto Rosengren till föreningen. 20-åringen har skrivit på ett 4,5-årskontrakt med MFF och han ansluter till laget under nästa vecka.

Otto Rosengren kommer att bära tröja nummer 17 i Malmö FF.

SPELARFAKTA

Födelsedatum: 2003-05-16
Ansluter till MFF: Nästa vecka
Kontraktslängd: 2027-12-31
Tröjnummer: 17

Tidigare klubbar

Sölvesborgs GoIF, Mjällby AIF

38

MATCHER I ALLSVENSKAN

9

MATCHER I
SVENSKA CUPEN

3

MATCHER I
U21-LANDSLAGET

2

MÅL I
U21-LANDSLAGET

Otto Rosengren, född i Kalmar 2003, är Malmö FF:s andra nyförvärv under sommarens transferfönster. Mittfältaren är fostrad i Blekingeklubben Sölvesborgs GoIF som han spelade i samtidigt som han gick i MFF:s fotbollsakademi på Fjälkinge Skola. Som 15-åring tog han sedan steget över till Mjällby AIF.

Under säsongen 2023 har Otto Rosengren fått sitt absoluta genombrott och mittfältaren var en bärande spelare för Mjällby AIF när klubben för första gången kvalificerade sig till en final i Svenska cupen tidigare i år. Men redan som 18-åring, under hösten 2021, presenterade sig Otto för den svenska fotbollspubliken när han fick göra allsvensk debut på Standvallen.

Hans fina tillslag och blick för spelet har sedan dess spridit sig utanför Sveriges gränser. När nomineringarna till årets Golden Boy presenterades i veckan fanns 20-åringen med på listan över Europas bästa U21-spelare tillsammans med bland andra Hugo Larsson.

Daniel Andersson, sportchef

– I tuff konkurrens har vi knutit till oss en väldigt spännande spelare. Vi har följt Otto noga under hela hans resa genom ungdomsåren och det känns som att timingen är perfekt för att få in honom i vår förening. Vi är övertygade om att det här är helt rätt steg för Otto i hans utveckling. Med sin attityd och talang kommer han hjälpa oss vinna fotbollsmatcher.

Otto Rosengren

– Malmö FF är en internationell klubb som är bra på att utveckla unga spelare. Supportrarna bjuder alltid på bra stämning, oavsett om det är hemmamatch eller bortamatch och det ska bli häftigt att spela med dem i ryggen. Jag kommer bidra med stabilitet på mittfältet och visa att jag kan öppna upp ytor för mina lagkamrater. Jag kommer jobba hårt och ser verkligen fram emot att spela för Malmö FF.

OTTO ROSENGREN

huvudpartners

officiella partners