Östersunds FK – Malmö FF 1–4

Publicerad 28 maj 2016 i Matches

Hattrick från Kjartansson, assisthattrick från Eikrem och viktiga räddningar från Wiland gav tre poäng mot ett skickligt Östersunds FK.

Matchbollen cyklades in på plan av de två MFF-supportrarna som tog sig hela vägen från Malmö till Östersund på två hjul. Markus Rosenberg tog emot och tackade alla tillresta supportrar med att slå in bollen i mål efter bara tre minuter. Framspelningen levererades av Eikrem som hade bra läge själv men istället valde att lägga ytterligare en assist till statistiken. Kort därpå gjorde han det igen när han tog retur på sin egen hörna och spelade fram Kjartansson som slog till direkt.

Den tidiga tvåmålsledningen hotades när bollskickliga Östersunds FK gick för en reducering. Kári Árnason räddade på mållinjen, Wiland stod för skickliga räddningar och både Franz Brorsson och Pa Konate levererade viktiga brytningar. 2-0 stod sig halvleken ut trots att MFF pressades tillbaka hårt.

I den 63:e minuten kom dock reduceringen när ett inlägg från höger nickades i mål av Dyer. MFF väntade inte länge på att replikera. Eikrem bröt en passning och passade fram till Kjartansson som tog bollen med sig och bombade den upp i nättaket. Assisthattrick från Eikrem, vilket var ett omen för det som komma skulle. I den fjärde tilläggsminuten satte Kjartansson sitt hattrick när han fastställde slutresultatet till 4-1.

Allan Kuhn efter matchen
Jag tycker Östersund är svårlästa och otroligt skickliga på bollen. Vi har stora bekymmer i första halvlek. Wiland gör några magnifika räddningar som räddar oss. I andra sätter vi en högre press, vilket gynnar oss mycket. Vi dras med mycket skador och det är otroligt starkt att vi vinner med 4-1 här uppe. Det kommer inte några andra lag göra i år.

Mål
Östersunds FK: Dyer (63’)
Malmö FF: Markus Rosenberg (3’), Kjartansson (6’, 65’, 90+4’)

Varningar
Östersunds FK:
Malmö FF: Christiansen (73’)

Publik
7739

Laguppställning
Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Pa Konate
Vladimir Rodic (74’ Vindheim), Anders Christiansen, Enock Kofi Adu (66’ Johansson), Magnus Wolff Eikrem
Vidar Örn Kjartansson, Markus Rosenberg (82’ Svanberg)

Ersättare: Fredrik Andersson, Piotr Johansson, Erdal Rakip, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Mattias Svanberg, Teddy Bergqvist.

Sommarens och höstens alla hemmamatcher på ett kort. Läs mer om halvårskortet.

huvudpartners

officiella partners