Örebro SK – Malmö FF 0–5

Publicerad 02 november 2019 i Nyheter

MFF besegrade Örebro SK med 5–0 på Behrn Arena. Laget slutar därmed tvåa i Allsvenskan 2019.

Säsongens sista match väntade på Behrn Arena och en otroligt spännande toppstrid skulle äntligen avgöras. Med cirka 2 500 tillresta MFF:are bjöds publiken på en fin inramning värdig matchens dignitet

Och det var ett spelsuget MFF som satte tonen i matchen direkt. Redan i den andra minuten var Arnór Traustason framme och nära att lobba in ledningsmålet. Inget mål den gången, men väl cirka tio minuter senare då Rasmus Bengtsson forcerade in 1–0!

Örebro SK var framme genom Kevin Wright som bara minuten senare prickade ribban. Istället var det MFF och Arnór Traustason som gjorde matchens andra mål efter ett inspel från högerkanten.

Både Rieks, Rosenberg och Molins hade sedan fina möjligheter att utöka ledningen, men avsluten var inte tillräckligt vassa för att gå in.

Men i den andra halvleken skulle islossningen komma för himmelsblått. I matchens 57:e minut placerade Sören Rieks in 3–0 efter en tilltrasslad hörna.

I sin sista allsvenska match någonsin gjorde Markus Rosenberg 4–0 då han höll sig framme på Jo Inge Bergets nick.

Och Rosenberg var inte klar där, några minuter senare satte han även 5–0 bakom ett uppgivet ÖSK-försvar. Snyggt framspelad av Sören Rieks.

MFF dominerade matchen fullständigt och var närmare både 6– och 7–0 än 5–1. Men slutresultatet stannade vid 5–0.

Avslutningen blev dramatisk, men i och med att Djurgården klarade 2–2 borta mot IFK Norrköping slutar MFF tvåa i årets allsvenska på samma poäng som ettan Djurgårdens IF och trean Hammarby IF.

Tack till alla supportrar som stöttat Malmö FF den här säsongen!

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN:

– Vi är väldigt glada över matchen och resultatet. Laget gjorde allt som jag önskade och hoppades. Vi hade bra flyt i spelet, speciellt på det här underlaget. Men tyvärr blev det inte den avslutningen vi ville ha. Det är bara att gratulera Djurgårdens IF till guldet.

– Supportrarna har varit fantastiska. Jag har varit tränare i 15-16 år men inte sett något liknande förut. De har varit bakom oss hemma som borta. Det gav oss ett lyft i den här matchen.

Om Andreas Georgson som lämnar MFF:

– Jag har verkligen tyckt om att arbeta tillsammans med Andreas. Vi har kommit varandra nära under min tid i Malmö FF och jag hoppas att jag och Rob har förberett honom för England på ett bra sätt. Det var känslosamt att ta avsked och det enda jag kan göra är att önska det bästa till han och hans familj.

Om Markus Rosenberg:

– Han gav verkligen allt idag. Han är en legendar, ikon och en spelare som lämnat stora fotspår i MFF:s historia. Jag hoppas att klubben hittar en väg att behålla honom efter spelarkarriären. Hans kunskaper och erfarenhet inom toppfotboll är välbehövlig för att ta den här klubben ännu längre.

MÅL

Malmö FF: Rasmus Bengtsson (11’), Arnór Traustason (15’), Sören Rieks (57’), Markus Rosenberg (61’), Markus Rosenberg (67’)

VARNINGAR

Örebro SK: Martin Lorentzon (44’)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Eric Larsson, Rasmus Bengtsson (Nielsen 72’), Jonas Knudsen
Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason (Gall 75’), Sören Rieks (Antonsson 85’)
Guillermo Molins, Markus Rosenberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Marcus Antonsson (85’), Lasse Nielsen (72’), Behrang Safari, Felix Beijmo, Bonke Innocent, Romain Gall (75’).

huvudpartners

officiella partners