Örebro SK – Malmö FF 0–3

Publicerad 01 augusti 2016 i Nyheter

Stabil bortaseger mot toppkonkurrenterna Örebro SK.

Med rörliga anfall och vältajmad defensiv gjorde MFF en stark inledning på Behrn Arena. Både Eikrem och Tinnerholm kom till skottlägen som parerades av Oscar Jansson i ÖSK-målet. Hemmalaget fiskade på kontringar och fick en farlig chans efter drygt 20 minuter då en nick nära mål styrdes undan av Johan Wiland. Det blev ändå rättvist måljubel för MFF när Eikrem i den 28:e minuten slog ett lågt inlägg som Kjartansson distinkt mötte med sin fot, vilket skickade bollen ner i den högra stolproten till 1-0.

I andra halvlek skapade ÖSK deras dittills farligaste chans efter bara ett par minuter när Maic Sema prickade bollen precis utanför Wilands högra stolpe. MFF svarade med att utöka ledningen till 2-0 och återigen var det firma Eikrem och Kjartansson som slog till. Norrmannens hörna nickskarvades in till Kjartanssons tolfte allsvenska mål. Spelet hade knappt hunnit sättas igång igen innan Berget drog ut på dribblingsräd och fälldes i straffområdet. Lagkapten Markus Rosenberg förvaltade straffen behärskat till 3-0 i minut 55.

Med ett måljagande ÖSK blev resten av matchen chansrik. Hemmalaget stod för flera kvalificerade reduceringsförsök. Även MFF hade bud på fler mål i några av de många omställningslägen som uppstod.

Med segern höll MFF kvar i serieledningen och ökade tabellavståndet till toppjagande Örebro SK till åtta poäng.

Allan Kuhn efter matchen
Örebro är ett otroligt bra hemmalag. Jag är jättenöjd med att vi vinner med 3-0 mot dem. När vi gör de två målen i andra halvlek blir det en enkel resa för oss. Så jag är riktigt glad för en väl genomförd match.