Ombyggnation gör Eleda Stadion ännu öppnare

Publicerad 20 december 2021 i Nyheter

Malmö FF växer, så väl sportsligt som organisatoriskt. Delar av Eleda Stadion byggs nu därför om med syftet att öppna upp MFF mot omvärlden, göra föreningen tillgängligare och möta dagens och framtidens behov på bästa möjliga sätt.

Ombyggnationen är inledd och enligt tidsplanen ska arbetet var färdigställd i början av april 2022, innan den allsvenska premiären.

Den mest märkbara förändringen sker på Eleda Stadions norra kortsida, ut mot Stadiontorget där större delen av nedre plan förändras.

I de nya lokalerna kommer en ny shop att dela yta med bland annat MFF-museet som flyttas ner från plan 4 och görs modernare och tillgängligare.

I lokalerna kommer det att ske biljettförsäljning och finnas en informationsdisk, samtidigt som det ges utrymmen för en ny skolrestaurang för Malmö Idrottsgymnasium och en flexibel yta som är tänkt att få många olika ändamål. Ett av dem är att den ska fungera som mötesplats för och med supportrar i samband med exempelvis evenemang och möten.

I de nya ytorna i bottenplan på Norra läktaren kommer även MFF:s E-sportsakademi, kontorsytor och en webbshop att ta plats.

En våning upp på Norra läktaren kommer Supportertorget att byggas ut med en balustrad för att göra ytan där ännu större och ge möjlighet till ytterligare utvecklade arrangemang.

Insidan av Erics Bar & Restaurang lämnas i största delar intakt. Däremot kommer Erics uteservering att göras om och bli grönare, öppnare och mer inbjudande.

Skiss på vy över informationsdisken
Erics uteservering

huvudpartners

officiella partners