Olof Persson klar för Malmö FF!

Publicerad 21 juli 2002

Igår blev de sista detaljerna klara och idag klockan 16.00 tränar Olof Persson med Malmö FF.
Läs pressmeddelandet…

Malmö den 21 Juli 2002
Till Sportredaktionen

PRESSMEDDELANDE:

OLOF PERSSON återvänder till Malmö FF

Olof Persson är tillbaka i Malmö FF. Efter att hans utländska proffsklubb FC Tirol gått i konkurs vill den tidigare MFF-backen tillbaka till klubben i sitt hjärta.
Olof Persson, 24, har skrivit på ett 2,5 -års kontrakt och börjar träna med
A-truppen idag Söndag klockan 16.00!

I början av året var Malmö FF och Olof Persson överens om att det inte gick att enas om villkoren för en fortsatt gemensam framtid, och Olof Persson försvann till den Österrikiska klubben FC Tirol. En tvist mellan klubbarna uppstod huruvida Olof Persson var Bosmanfall eller inte, men någon lösning har aldrig kommit till stånd.

Olof Persson:
”Liksom för många andra var det en dröm för mig att bli proffs utomlands men samtidigt kändes det trist att Malmö FF inte fick någon ersättning. MFF är laget i mitt hjärta och även om andra klubbar erbjudit mig bättre ekonomiska villkor är det ingen tvekan om var jag nu vill börja om.
Jag brinner för att visa klubben och fansen att jag blir att räkna med framöver!”

Bengt Madsen, Ordförande Malmö FF:
”Jag som ordförande är naturligtvis extra glad för Olof Perssons återkomst eftersom vi räknar honom som en genuin MFF: are. Vi är också tacksamma för att hans agent Roger Ljung sett till att föra övergången i hamn”

Hasse Borg, Sportchef Malmö FF:
” Nu när vi fick chansen att få en spelare av Olof Perssons kaliber utan övergångssumma så tog vi den. Jag är övertygad om att Olof kommer att bli en betydande spelare för Malmö FF framöver.”

Tom Prahl, Tränare Malmö FF:
”Jag har tidigare sagt att jag tycker det är tråkigt när genuina Malmökillar lämnar föreningen och därför är det trevligt att Olof nu kommer tillbaka. Det skall bli mycket spännande att få Olof till klubben och han kommer att behövas!”

Vänliga Hälsningar

Malmö Fotbollförening