Oliver Berg skriver på för MFF

Publicerad 21 augusti 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Oliver Berg är överens om ett kontrakt som sträcker sig till och med 2026.

OLIVER BERG

Födelsedatum: 1993-08-28
Moderklubb: SK Gjøvik-Lyn
Kontraktslängd: 2026-12-31
Tröjnummer: 20

Oliver Berg slog igenom med Odds BK i norska Tippeligaen 2015. Tre år senare gick flyttlasset till Sverige, där han först landade i Dalkurd FF och sedan representerade GIF Sundsvall under två och ett halvt år. Det var dock i Kalmar FF som Oliver Berg gjorde sig känd för en större fotbollspublik.

Under debutåret i Kalmar FF, med Henrik Rydström som tränare, stod han för 17 poäng och tillhörde toppen av den allsvenska poängligan. Året därpå blev det med nio mål och sju assist en ny fin poängskörd för den 29-årige norrmannen, vilket skapade intresse hos andra klubbar.

Inför årets säsong anslöt Oliver Berg till Djurgårdens IF, där han med sina tre mål och fem målgivande passningar toppar lagets interna poängliga. Nu är han klar för Malmö FF.

Övergången träder i kraft med omedelbar verkan och spelaren gör sin första träning under tisdagen. Han kommer att bära den himmelsblå tröjan med nummer 20 på ryggen. Varmt välkommen till Malmö FF, Oliver Berg!

Daniel Andersson:

– Oliver Berg är en extremt duktig spelare som Henrik Rydström dessutom känner väl sedan tidigare. Det är en offensiv spelare som löper mycket och är stark och robust i spelet, samtidigt som han gör mycket poäng.

– Han har många dimensioner i sitt spel och kan spela på i stort sett alla offensiva positioner. Det ger oss bra möjligheter.

Oliver Berg:

– Man har alltid sett Malmö som det största i Sverige. Det har varit jobbigt att komma hit och försöka få ett resultat. Det känns väldigt kul att vara här nu.

– MFF spelar en attraktiv fotboll som jag tycker om. Min relation till Henrik är också bra. Det är två viktiga faktorer till varför jag är här. Nu vill jag komma in i gruppen på ett bra sätt och bidra till att Malmö FF vinner matcher. Det är första prioritet.

Välkommen, Oliver Berg!

huvudpartners

officiella partners