Ola Toivonen anställs som assisterande sportchef 

Publicerad 28 februari 2023 i Herr,Nyheter

Efter att i höstas ha avslutat spelarkarriären kommer Ola Toivonen nu få rollen som assisterande sportchef till Daniel Andersson. Utöver det uppdraget kommer Toivonen ha rollen som anfallstränare i herrlaget.

Ola Toivonen är tillbaka i Malmö FF.

Som 20-årig offensiv mittfältare värvades Ola Toivonen för första gången till Malmö FF 2007. Efter tolv år som utlandsproffs och 14 mål på 64 A-landskamper återvände Toivonen till föreningen 2020.

I samband med den allsvenska avslutningen mot Degerfors i höstas avrundade Ola Toivonen en 20 år lång och framgångsrik spelarkarriär, som bland annat innebar två SM-guld och en titel i Svenska cupen för Malmö FF. 

Knappt fyra månader senare är Ola Toivonen tillbaka i Malmö FF, nu som assisterande sportchef på herrsidan. En roll som redan finns på damsidan och där innehas av Maxim Khalil.

I rollen som assisterande sportchef kommer Ola Toivonen att gå bredvid Daniel Andersson för att inifrån verksamheten skaffa sig erfarenhet och skapa sig en tydlig bild av vad sportchefsjobbet innehåller och innebär samt bidra med de unika erfarenheter och kontakter som Ola Toivonen besitter via sin spelarkarriär.

Utöver rollen som assisterande sportchef kommer Ola Toivonen att jobba som anfallstränare med ansvar för individuell utveckling i herrarnas A-lag och därigenom också ingå i Henrik Rydströms ledarstab.

Ola Toivonen tillträder sin tjänst med omedelbar verkan.

Daniel Andersson, sportchef:

– Vi är glada att få in Ola. Första tiden handlar om att lära känna uppdraget, gå vid sidan om mig och på den vägen bygga en djupare kunskap om jobbet. Ola har ett driv, en blick för fotboll samt kontakter och nätverk som är viktiga i den här branschen.

– Med sina spelarerfarenheter kommer Ola redan från start att stärka oss rent kunskapsmässigt samtidigt som han på det här sättet får tid på sig att komma in i en annan del av fotbollen. Att vi parallellt med detta kan använda Olas spelarerfarenhet i direkt anknytning till A-laget känns som en ultimat lösning.

Ola Toivonen:

– Jag ser mycket fram emot det här uppdraget. Att få gå bredvid Daniel Andersson och se och lära sportchefsjobbet direkt av honom är väldigt inspirerande. En bättre person att lära sig svensk fotboll och det här jobbet av går inte att hitta.

– Samtidigt vill jag från första dagen bidra med mitt perspektiv för att hjälpa Malmö FF att bli ännu bättre. Att vid sidan av det vara med på planen och dela med mig av de kunskaper och erfarenheter jag fått under mina år som spelare känns som en perfekt kombination.

huvudpartners

officiella partners