Publicerad 25 april 2021 i Herr,Matches,Nyheter

Trots stort spelövertag för MFF slutar matchen mot Östersund oavgjort, 1–1.

Antonio Colak första allsvenska mål räckte inte till seger mot Östersunds FK.

Nyckelhändelser

Minut 14: Antonio Colak löper sig fri på högerkanten och inspelet når Ola Toivonen vars avslut styrs utanför i sista stund.

Minut 26: Anders Christiansens frispark seglar lovande mot det vänstra krysset men räddas av Keita i ÖFK-målet.

Minut 34: Återigen nära ett ledningsmål när AC rinner igenom bortaförsvaret, men han lyckas inte chippa bollen förbi målvakten.

Minut 52: MFF får betalt för sitt spelmässiga övertag. En snabb utspark från Marko Johansson hittar via Adi Nalic fram till AC som rundar målvakten och väl där kan Colak bredsida in sitt första allsvenska mål! 1–0.

Minut 82: Minuterna efter Sören Rieks har en gyllene chans att döda matchen kvitterar Östersund efter en hörna.

Minut 85: Gästernas Frank Arhin visas ut efter två gula kort. Trots hårt tryck mot ÖFK:s mål lyckas vi inte forcera in ett segermål och matchen slutar oavgjort.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Östersund har haft en bra start på säsongen. De visade idag att de är ett bra lag som kan försvara sig kompakt. Vi är naturligtvis glada för att Antonio [Colak] gjorde sitt första mål i Allsvenskan idag, men det är klart att vi skulle ha vunnit den här matchen med tanke på hur många avslut vi har. Vi måste bli bättre på att punktera matcherna.

Malmö FF: Colak (52′)