Oavgjort mot Mjällby

Publicerad 21 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Det slutade oavgjort mot Mjällby AIF på Strandvallen efter två mål i andra halvlek.

Firande efter Veljkos kvitteringsmål.

Nyckelhändelser

1′ Avspark inför fulla läktare på Strandvallen.

23′ Matchens första avslut när Erdal Rakip testar skott som går en bit utanför stolpen.

28′ Toivonen nickar på hörna och tvingar målvakten till en fin räddning.

37′ Hemmalaget med sitt första avslut när Johan Dahlin blockerar en nick på en hårt skruvad frispark.

58′ Mjällby AIF tar ledningen efter att ha brutit igenom på vänsterflanken och Viktor Gustafson fått pannan på bollen.

62′ MÅL! Snabb replik från Veljko Birmancevic efter fint samspel mellan Anders Christiansen och Erdal Rakip.

73′ Veljko Birmancevic ytterst nära att göra ännu ett mål när han skjuter direkt på ett inspel från Ceesay. Bollen går dock över.

74′ Birmancevic med jätteläge igen. Återigen går bollen ovanför ribban.

90′ Domaren lägger till sex minuter av matchen.

90+6′ Efter ett svängigt avslut på matchen med anfall åt båda hållen blåser domaren av matchen. Det slutar oavgjort på Strandvallen.

Andreas Georgson efter matchen

Om matchen i sin helhet…

– Vi hade en plan för att komma hit och dominera matchen, men vi visste att ingenting skulle komma gratis. Vi gör det bra och dominerar stora delar av matchen och jag tycker att vi är det laget som visar mer energi de sista 20 minuterna, men givetvis är det en besvikelse just nu efter 1-1.

Situationen med Hadzikadunic och formen på Birmancevic…

– Dennis var lite sliten och behövde byta, men det lät efteråt som att det inte var särskilt farligt. Veljko gör en fin match idag. Han är en spelare som är bra på att bryta mönster och det gäller att han kommer ihåg vad han är bra på för att få ut så mycket som möjligt av sitt spel.
.
Det hårda matchandet…

– Alla spelare är olika och vissa mår bra av att spela många 90-minuters matcher medan man måste vara försiktigare med andra. Det är ett pussel och det gäller att ha en fingertoppskänsla för att hitta balansen i matchandet. Vi har en stor trupp som är redo för att tävla både i allsvenskan och i Europa och jag tycker att de som kommer in idag kommer in med bra energi och gör det bra mot slutet.

Mjällby AIF: Viktor Gustafson (58′)
Malmö FF: Veljko Birmancevic (62′)

Mjällby AIF: Noah Eile (53′), Jacob Bergström (61′), David Löfquist (95′)
Malmö FF: Ola Toivonen (44′), Jo Inge Berget (94′)

Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic (65′ Kiese Thelin), Niklas Moisander