Oavgjort mot Lyn

Publicerad 15 mars 2008

På Rosengårds IP tog MFF ledningen mot Lyn genom Niklas Skoog i första halvlek, men efter paus kvitterade norrmännen. Händelseförloppet speglade matchen, då MFF gjorde en riktigt bra första halvlek men blekare andra.
– Stundtals bra, stundtals mindre bra, kommenterade Roland Nilsson sitt lags insats.

Det blev till slut naturgräs ändå för lördagens träningsmatch mot norska Lyn, men det var en fuktig och väldigt mjuk matta de bägge lagen hade att tampas på och med ute på Rosengårds IP. Många konstiga studsar och markbollar som inte riktigt rullade dit de skulle.

Matchen slutade 1-1, efter mål av Niklas Skoog i 22a minuten och norsk kvittering på ett distansskott som helt ställde Jonas Sandqvist knappt tjugo minuter in i andra. Första halvlek innehöll bra MFF-spel och klar ljusblå dominans, medan hemmalaget tappade bort en hel del av sina goda intentioner efter paus.
– Stundtals bra, stundtals mindre bra. Vi försökte göra det vi pratat om, men planen tillät inte allt idag – vi försökte hålla boll, men det var inte det lättaste. Kommer vi att ha tävlingsmatcher på ett sånt här underlag, kommer vi garanterat att spela på ett annat sätt, sa Roland Nilsson efter matchen.

I första halvlek dominerade MFF klart över norrmännen, och kontrollerade matchen med stort bollinnehav och en hel del bra lägen och några heta chanser.
– I första halvlek ser det bra ut. Då visar vi att vi har ett bra, varierat passningsspel, Det är positivt att vi vågar, också på en sån här plan, men vårt spel tar på krafterna under sådana förhållanden: tappar vi boll när vi flyttar upp mycket folk blir det mycket springande, sa Roland.

Scenförändringen i andra halvlek förklarar Roland Nilsson framför allt med att tre byten på kort tid förrycker matchbilden för MFF.
– I andra blir det lite ryckigt och rörigt med tre byten på kort tid. Vi får inte riktigt ihop det.

Är du nöjd med antalet målchanser ni skapar totalt i matchen?
– Jag är framför allt nöjd med hur vi med tålamod spelar oss fram till ett bra läge, det gör vi ganska många gånger i första halvlek, men inte alls lika mycket i andra. Då blir vi mer stressade i vårt agerande och söker den där magiska passningen.

Tre spelare fick dessvärre gå av plan skadade i andra halvlek. Jeffrey Aubynn hade tilltagande problem med stel rygg på det mjuka underlaget, medan Guillermo Molins fick en smäll i huvudet. Enligt uppgift ingen fara för dem två, men värre tyvärr för Edward Ofere som utgick med ljumsksmärtor; några veckors läktid är att vänta och därmed är premiären i fara för Eddie.
– Det är synd, han har varit riktigt bra under våren, säger Roland korthugget.
I genrepet får MFF-tränaren också klara sig utan sina landslagsspelare, då både A- och U21-landslaget har match onsdagen 26 mars.

Nästa måndag, annandag påsk, genrepar MFF inför den allsvenska premiären mot Häcken. Matchen spelas inne på Stadion med avspark 15.00.

/Tobias Christoffersson